Σύγκρουση τρένων στο Μετρό του Πεκίνου: Στο νοσοκομείο με κατάγματα περισσότεροι από εκατό επιβάτες [βίντεο]

Επιβάτες προσπαθούν να απομακρυνθούν από τις γραμμες μετά τη σύγκρουση των δύο συρμών στο μετρό του Πεκίνου. Photo via ΕΡΤ




Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ατύχημα στο Μετρό του Πεκίνου.

O Guardian, επικαλούμενος κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι το ατύχημα έγινε σε ώρα αιχμής και άφησε 102 άτομα με κατάγματα μετά από σύγκρουση δύο συρμών σε ένα υπέργειο τμήμα των γραμμών.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Μαρία Αλεξάκη, πληροφορίες κινεζικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δύο συρμοί κινούνταν στην ίδια γραμμή προς την ίδια κατεύθυνση, ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω.

Στον μπροστινό συρμό λειτούργησε το αυτόματο σύστημα πέδησης ενώ ο πίσω συρμός δεν πρόλαβε να σταματήσει. Πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στα βαγόνια ενώ σε οπτικό υλικό φαίνεται ότι κάποιοι βρέθηκαν ξαπλωμένοι στις γραμμές του Μετρό.

Η κινεζική πρωτεύουσα – όπου τέτοια περιστατικά είναι σπάνια – έχει πληγεί από χιονοθύελλες τις τελευταίες ημέρες, επηρεάζοντας τις συνθήκες λειτουργίας και οδηγώντας σε καθυστερήσεις στις μεταφορές σε όλη την πόλη.

Το ατύχημα συνέβη λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, όταν τα δύο τελευταία βαγόνια ενός συρμού του μετρό αποκολλήθηκαν, ανέφεραν αρχικά οι αρχές.

Μέχρι τις 11 περίπου το βράδυ, «συνολικά 515 άνθρωποι είχαν σταλεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις, εκ των οποίων οι 102 υπέστησαν κατάγματα», μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

«Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει, δύσκολη η καταστροφή των τούνελ της Χαμάς» λέει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Κόλαση για τους αμάχους στη Γάζα [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: