Σεσημασμένοι για οπαδική βία 15 από τους προσαχθέντες για τα άγρια επεισόδια στου Ρέντη: Ηχητικό ντοκουμέντο από τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση στον αστυνομικό

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του OPEN via Glomex




Σεσημασμένα για οπαδική βία είναι περίπου 15 από τα άτομα που έχουν προσαχθεί για τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια στου Ρέντη που προκάλεσαν τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κάποιοι εκ των προσαχθέντων έχουν αρνηθεί να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε λήψη DNA, σε μια διαδικασία που έχει πάντως προκαλέσει αντιδράσεις για την παρατεταμένη κράτηση των (αρχικά) 400 και πλέον ατόμων.

Η ΕΛ.ΑΣ πάντως έχει ξεκινήσει σταδιακά από νωρίς το απόγευμα να αφήνει ελεύθερα όσα από τα 424 άτομα, που προσήχθησαν χθες από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των καταθέσεων και των δακτυλοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθερα πάνω από 200 άτομα, ενώ αναμένεται μέχρι αργά το βράδυ να αποχωρήσουν και τα υπόλοιπα.

Την ίδια στιγμή, οι αιτιάσεις κατά της αστυνομίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος κατήγγειλε ότι ορισμένοι επιχειρούν «μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα

Αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα. Με αναφορές, μάλιστα, σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό. Στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου.

Οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση. Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα.»

Τη δημοσιότητα επίσης βλέπουν δύο νέα ντοκουμέντα:

Το ένα δημοσιεύει η Καθημερινή (σε ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιτώτη) και αποτελεί ηχητική καταγραφή της επικοινωνίας των αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων στο Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού

«Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».

«Ελήφθη, Αποστόλη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»

«Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός»

«Εχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»

(….)

«Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το καταλαβες;»

Επίσης, τις δραματικές ώρες της μεταφοράς του 31χρονου αστυνομικού  στο νοσοκομείο, έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο του OPEN.

Tο βίντεο δείχνει το ασθενοφόρο που έχει παραλάβει τον αστυνομικό και ξεκινάει την μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, λιγα λεπτά μετά την προσπάθεια των συναδέλφων του να σταματήσουν την αιμοραγία.




Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα χθεσινά επεισόδια στου Ρέντη, όπως γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Σε αυτό αναφέρεται:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το χτεσινό ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, περίπου στις 23:00 ξεκίνησε η διαδικασία την ανάνηψης αφού όταν έφθασε στο νοσοκομείο ο αστυνομικός δεν είχε τις αισθήσεις του, 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή, όμως μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά και στη συνέχεια μπήκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε μία πολύωρη επέμβαση για να αφαιρεθεί από το πόδι του μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: