Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον 31χρονο αστυνομικό: Παραμένει σε καταστολή, σε κρίσιμη κατάσταση

File Photo Προσαγωγές οπαδών μετά τα επεισόδια. Στιγμιότυπο από βίντεο στο twitter @ Nikolakistheg




Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα χθεσινά επεισόδια στου Ρέντη, όπως γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Σε αυτό αναφέρεται:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το χτεσινό ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, περίπου στις 23:00 ξεκίνησε η διαδικασία την ανάνηψης αφού όταν έφθασε στο νοσοκομείο ο αστυνομικός δεν είχε τις αισθήσεις του, 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή, όμως μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά και στη συνέχεια μπήκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε μία πολύωρη επέμβαση για να αφαιρεθεί από το πόδι του μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.

Νωρίτερα, υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα επεισόδιαπου σημειώθηκαν χθες έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Με επιστολή προς την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται κάθε απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η επιστολή

«Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».




Το χρονικό των επεισοιδίων

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης πέριξ του δημοτικού γυμναστηρίου του Ρέντη, όπου διεξαγόταν αγώνας βόλει μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει στατική φύλαξη, διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στον περίβολο του γηπέδου. Κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων, χούλιγκαν εμφανίζονται μπροστά στους αστυνομικούς και κάνουν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια. Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώνεται στο αριστερό πόδι του αστυνομικού.




«Πάνω από 400 προσαγωγές»

Σε ανακοίνωση σχετικά με τους 424 προσαχθέντες από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» μετά από επεισόδια, αλλά και για τα μέχρι τώρα ευρήματά των σχετικών ερευνών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης».

 

Τσακίστε επιτέλους τους δολοφόνους χούλιγκαν: Προσχεδιασμένη η επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων – Βγήκαν, χτύπησαν και ξαναμπήκαν μέσα στο γήπεδο [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: