Αναβλήθηκε η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για «αναστολή εχθροπραξιών» στη Γάζα: Στην Αίγυπτο για διαπραγματεύσεις ο ηγέτης της Χαμάς

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ EPA, JUSTIN LANE




Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αδυνατώντας να καταλήξει σε συμβιβασμό για μια απόφαση που αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ανέβαλε για άλλη μια φορά την ψηφοφορία επί ενός κειμένου που ζητεί “αναστολή” των εχθροπραξιών στο παλαιστινιακό έδαφος.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το αμερικανικό βέτο, η ψηφοφορία που αναβλήθηκε αρκετές φορές από τη Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο αρκετές διπλωματικές πηγές, καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να καταστεί δυνατό το Συμβούλιο να μιλήσει με μία φωνή.

Το τελευταίο κείμενο που είναι στο τραπέζι και περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείουσυντάχθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ζητεί “επείγουσα αναστολή των εχθροπραξιών για να επιτραπεί η ασφαλής και ανεμπόδιστη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και επείγοντα μέτρα προς μια μόνιμη παύση των εχθροπραξιών”.

Διαπραγματεύσεις για νέα κατάπαυση του πυρός

Σε μία παράλληλη εξέλιξη ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια αναμένεται να ταξιδέψει στην Αίγυπτο, αύριο, Τετάρτη, για συνομιλίες που θα αφορούν την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα πηγή του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Ο Χανίγια, που έχει τη βάση του στο Κατάρ, θα μεταβεί αύριο, επικεφαλής αντιπροσωπείας “υψηλού επιπέδου” της Χαμάς στην Αίγυπτο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον αρχηγό της αιγυπτιακής υπηρεσίας πληροφοριών Αμπάς Κάμελ, “για να σταματήσει η επιθετικότητα και ο πόλεμος προκειμένου να ετοιμαστεί μια συμφωνία για την απελευθέρωση κρατουμένων, για να τεθεί τέλος στην πολιορκία που επιβλήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας”, είπε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας Άσραφ αλ Κίντρα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις σήμερα στη Γάζα, και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γάζα, Παλαιστίνη

Εκλεισε άλλο ένα νοσοκομείο της Γάζας μετά από επίθεση του Ισραηλινού στρατού: Δολοφονίες και βασανιστήρια καταγγέλουν οι γιατροί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: