Πωλούνται, όπως είναι επιπλωμένες, οι βίλες που φιλοξένησαν τα θρυλικά «Μπούνγκα – Μπούνγκα» πάρτι του Μπερλουσκόνι* Tα πέντε παιδιά του τις βγάζουν στο σφυρί [video]

File Photo An undated files photograph showing a general view of the Italian Premier Silvio Berlusconi’s villa under construction near Portorotondo in the Sardinia Island, called ‘Villa Certosa’. EPA/ ANTONELLO ZAPPADU




Όλες, εκτός από μία, τις πολυτελείς επαύλεις που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους θέλουν να πουλήσουν τα πέντε παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού και βρετανικού Τύπου.

Τα ακίνητα, που εκτιμώνται μεταξύ 700 εκατ. ευρώκαι 800 εκατ. ευρώ βγήκαν προς πώληση τις τελευταίες ημέρες.

Ο Μπερλουσκόνι πέθανε στις 12 Ιουνίου 2023 από λευχαιμία, σε ηλικία 86 ετών. Εξελέγη τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας και μετέτρεψε την Μίλαν σε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τα παιδιά του «Καβαλιέρε» σε πρώτη φάση επιθυμούν να πουλήσουν τη βίλα Τσερτόζα, η οποία βρίσκεται στο Πόρτο Ροτόντο της Σαρδηνίας και, σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, αξίζει 260 εκατομμύρια ευρώ.

Ο «μίστερ TV» είχε αγοράσει την έπαυλη αυτή το 1998 όπου μεταξύ άλλων είχαν περάσει μέρος των θερινών διακοπών τους ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τσέχος πρώην πρωθυπουργός Μίρεκ Τοπολάνεκ. «Στη βίλα αυτή με τεχνητά ηφαίστεια και πισίνες, οργανώθηκαν γιορτές με άφθονη σαμπάνια, οι οποίες διαρκούσαν μέχρι τα χαράματα» γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Συνολικά, οι επαύλεις που κληρονόμησαν τα παιδιά του Ιταλού μεγιστάνα και πολιτικού υπολογίζεται ότι αξίζουν περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ.

Στις πιο εντυπωσιακές συγκαταλέγεται η «Βίλα Γκράντε», στην ιστορική Αππία Οδό της Ρώμης, όπου για πολλά χρόνια έμενε και ο γνωστός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι.

File Photo Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η ερωμένη του Φραντσέσκα Πασκάλε EPA/LIVIO ANTICOLI

Στον κήπο της και στο ισόγειο του κτιρίου έγιναν πολλές κρίσιμες συνεδριάσεις των ηγετών της ιταλικής κεντροδεξιάς. Στα ακίνητα του «Καβαλιέρε» συμπεριλαμβάνεται επίσης μια πολυτελής κατοικία που βρίσκεται στο μικρό νησί Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, όπως και δεκάδες μεγάλα διαμερίσματα σε ακριβές περιοχές του Μιλάνου.

Ο Αλεσάντρο Ριμπόνι, διευθύνων σύμβουλος της Knight Frank στην Ιταλία, δήλωσε στους Times, ότι τα ακίνητα θα αγοραστούν από ξένους αγοραστές. «Αν κοιτάξετε ποιοι αγοράζουν μεγαλοϊδιοκτησίες αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, τείνουν να είναι Αμερικανοί, Γάλλοι ή Ρώσοι».

Απ’ ό,τι φαίνεται πάντως, οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι δεν δείχνουν καμία διάθεση να πουλήσουν τη βίλα του Άρκορε, 3.500 τετραγωνικών μέτρων, όπου ο Μπερλουσκόνι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Στο Άρκορε, άλλωστε -λίγο έξω από την ιταλική συμπρωτεύουσα- κατοικεί η τελευταία σύντροφος του Ιταλού ζάμπλουτου πολιτικού, η βουλευτής του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», Μάρτα Φασίνα.

Με πληροφορίες από Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέλαβαν τον ένοπλο που σκότωσε δυο ανθρώπους στην Ελβετία: «Προσωπικές διαφορές» με τα θύματά του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: