Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου: Τι έγραψε στα σόσιαλ μίντια ο πρόεδρος του ΣΕΗ [video]

Η Χαριτίνη Καρόλου σε σκηνή της ταινίας «Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα». Photo screenshot via youtbe, ERT3Social




Την τελευταία της πνοή χθες άφησε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου σε ηλικία 78 ετών. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

«Αντίο αγαπημένη μου φίλη πριν από λίγο μάθαμε το θλιβερό νέο… η καλή μας φίλη συνάδελφος και πολύ καλή ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου άφησε την τελευταία της πνοή και ταξιδεύει προς το φως… Καλό ταξίδι Χαριτίνη μου… θα σε θυμαμαι πάντα με αγάπη για το νoιάξιμό σου για όλους μας και για τη λατρεία σου για το θέατρο!» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, αναρτώντας φωτογραφίες της ηθοποιού.

Ποια ήταν η Χαριτίνη Καρόλου

Ο Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1945 και ήταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας Παραλοπούλου. Ο πατέρας της ήταν δικαστικός και τη δεκαετία του ’50 πήρε μετάθεση στον Πειραιά, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια.

Είχε σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών αποφοιτώντας το 1964.

Η Χαριτίνη Καρόλου ήταν σύζυγος του σκηνοθέτη και τηλεοπτικού παραγωγού, Σούλη Γεωργιάδη που πέθανε το 1997 και κολλητή φίλη για χρόνια της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Οι δυο τους είχαν παίξει μαζί στην ταινία «Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα».

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία «Ο Αδελφός Άννα», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φυσσούν και ο Μάνος Κατράκης. Ακολούθησαν οι ταινίες «Ο Ντιρλαντάς», «Όμορφες μέρες», «Ζαβολιές», «Ερασταί του μεσαίου τοίχου», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω» και «Επιχείρησις Δούρειος Ίππος».

Το 1980 η Χαριτίνη Καρόλου συνεργάστηκε με τη Βουγιουκλάκη με την οποία έγιναν καλές φίλες. Το 1986 παντρεύτηκε τον γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό Σούλη Γεωργιάδη, ο οποίος πέθανε το 1997. Δεν απέκτησε παιδιά και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Τα τελευταία χρόνια η Χαριτίνη Καρόλου ζούσε σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι.

Ο πατέρας της αγαπούσε τον κινηματογράφο και το θέατρο, και από μικρή παρακολουθούσε παραστάσεις. Στα 4 της χρόνια παρακολούθησε τη Σίρλεϊ Τεμπλ, το παιδί-θαύμα και παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούσαν η Έλλη Λαμπέτη και ο Χρήστος Ευθυμίου.

Αυτοκτόνησε ο πρωταγωνιστής της οσκαρικής ταινίας «Παράσιτα»: Ο Λι Σον-κιουν βρέθηκε νεκρός στη Σεούλ, είχε μπλεξίματα με ναρκωτικά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: