Οργανωμένο σχέδιο και καθοδηγητές δείχνει ο 18χρονος συλληφθείς: Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφθασε στα ίχνη του, τι λέει ο πατέρας του [videos]

File Photo: Eικόνα από τα επεισόδια στο γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού στου Ρέντη όπου από ναυτική φωτοβολίδα έχασε τη ζωή του άνδρας των ΜΑΤ. Στιγμιότυπο οθόνης από την τηλεόραση του OPEN via Glomex




Οργανωμένο σχέδιο από άτομα που ασκούσαν μάλιστα συγκεκριμένη καθοδήγηση φέρεται να καταγγέλλει ο συλληφθείς 18χρονος οπαδός του Ολυμπιακού για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια του Ρέντη.

Ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες από τους Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Πληροφορίες λένε επίσης ότι ο δράστης έδωσε στοιχεία για τους συνεργούς του και δήλωσε πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά της επίθεσης, γεγονός που φανερώνει πως ήταν κάτι οργανωμένο.

Παράλληλα ο νεαρός φαίνεται να δήλωσε στην αστυνομία πως τον καθοδήγησαν για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Πάει, κατέστρεψε τη ζωή του»

Ο πατέρας του 18χρονου συλληφθέντος στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως αν του το είχε πει ο γιος του θα είχε πάει από μόνος του, να καταθέσει και να ελαφρύνει τη θέση του.

Ο πατέρας του 18χρονου είπε μεταξύ άλλων πως αν ο γιός του το έχει κάνει όντως «κατέστρεψε τη ζωή του» και πως αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ο μικρός του γιός, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων.

Όπως ανέφερε ο πατέρας: «Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ήταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι Αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα.

Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση. Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του».




Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη του 18χρονου

H φράση του 18χρονου σε έναν από τους οργανωμένους οπαδούς αμέσως μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού στο Ρέντη φαίνεται πως ήταν εκείνη που οδήγησε στη σύλληψη του 18χρονου που τραυμάτισε με την ναυτική φωτοβολίδα τον 31χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο 18χρονος αμέσως μετά την επίθεση καυχιόταν σε άλλους οργανωμένους οπαδούς πως «την έπεσαν σε αστυνομικούς» και μάλιστα ο ίδιος πέτυχε και έναν.

Η αστυνομία από την πλευρά της ακολουθώντας κάποια στοιχεία που είχε στη διάθεσή της κάλεσε το μεσημέρι του Σαββάτου έναν από τους υπόπτους ο οποίος και αποκάλυψε ότι ο 18χρονος είχε παραδεχτεί στον ίδιο ότι εκείνος ήταν που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό.




Αφού οι Αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, μετέβησαν στο σπίτι της φίλης του όπου διέμενε ο 18χρονος και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια παραδέχτηκε την πράξη του λέγοντας πως κάποιος με full face του έδωσε στην ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, χωρίς ωστόσο να δει το πρόσωπό του.




Οι Αρχές, παρέλαβαν επίσης από το σπίτι του 18χρονου ρουχισμό του προκειμένου να γίνει σύγκριση των αποτυπωμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τα αντικείμενα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ μιας και ο 18χρονος ήταν από τα άτομα που έδωσαν δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA.

  • Τα συγχαρητήριά του στην ελληνική αστυνομία για την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του 18χρονου, απένειμε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, που κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη.

Συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης. Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν.

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο».

Η αγωνία της διάσωσης

Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός χαροπαλεύει, συνάδελφός που ήταν παρών στο εφιαλτικό σκηνικό, περιέγραψε στην ΕΡΤ τις συγκλονιστικές στιγμές του φρικτού τραυματισμού του από τους χούλιγκανς.

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με την ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας», είπε ο αστυνομικός.

  • Στη συνέχεια, περιγράφει καρέ καρέ τις προσπάθειες των συναδέλφων του να σώσουν τον 31χρονο μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όλα αυτά τη στιγμή που γύρω τους έπεφταν αναρίθμητες μολότοφ και φωτοβολίδες.

«Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά.

Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί».




Ο αστυνομικός συνέχισε περιγράφοντας τις προσπάθειες των συναδέλφων του να βοηθήσουν τον 31χρονο:

«Έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επι τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσαν την ζωή και του έδωσαν το δικαίωμα να παλέψει για την ζωή του».

Τα βασικά σενάρια μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας: Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για τις πρώτες στιγμές του τραυματισμού του αστυνομικού

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης έδωσε στοιχεία για τους συνεργούς του και δήλωσε πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά της επίθεσης, γεγονός που φανερώνει πως ήταν κάτι οργανωμένο. Παράλληλα ο νεαρός φαίνεται να δήλωσε στην αστυνομία πως τον καθοδήγησαν για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει τη ναυτική φωτοβολίδα.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: