Ο απαράδεκτος Όλαφ Σολτς στηρίζει την Αλβανία και «ακυρώνει» το ελληνικό βέτο: Ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και με ειδική πλειοψηφία

FILE PHOTO German Chancellor Olaf Scholz EPA/Andreas Gora / POOL




Μήνυμα στήριξης στην Αλβανία έστειλε το απόγευμα της Τετάρτης από την γερμανική Βουλή ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

«Να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να επιταχυνθεί η ένταξή της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε μιλώντας στην Μπούντεσταγκ, ζητώντας να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της χώρας ακόμα και με τη διαδικασία της ειδικής πλειοψηφίας.

Ο Σολτς έκανε επίσης λόγο για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη υλοποιήσει η Αλβανία, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας που βρίσκεται φυλακισμένος, καθώς και την άρνηση των αλβανικών Αρχών να επιτρέψουν την ορκωμοσία του.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει πολλάκις απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε., ενώ, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου με αυτή την επιδίωξη μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

Ο Γερμανός Καγκελάριος είπε στη συνέχεια πως στηρίζει απερίφραστα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, καθώς και με τη Γεωργία, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση στην ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων.

 

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για Σύνοδο ΕΕ – Δυτ.Βαλκανίων: «Όχι» από Ελλάδα αν η Αλβανία δεν λύσει το θέμα Φρέντη Μπελέρη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: