Ο έντρομος Πούτιν «εξαφανίζει» όλους τους διαφωνούντες: Αποκλείσθηκε από τις προεδρικές εκλογές η ειρηνίστρια Γεκατερίνα Ντουντσόβα- Η μοναδική ανθυποψήφιά του [videos]

FILE PHOTO Yekaterina Duntsova, EPA/STRINGER




Η συμμετοχή της πρώην δημοσιογράφου της τηλεόρασης Γεκατερίνας Ντουντσόβα στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας απέναντι στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον επόμενο Μάρτιο, απαγορεύτηκε εξαιτίας “λαθών” στην αίτηση που υπέβαλε ως προεδρική υποψήφια

Αναλυτικά 

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας αρνήθηκε να εγγράψει την Γεκατερίνα Ντουντσόβα, η οποία είναι δημόσια αντίθετη στον πόλεμο στην Ουκρανία, ως υποψήφια για πρόεδρος της Ρωσίας. Αυτό ανακοίνωσε η ίδια η Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα, όπως αναφέρει η Novaya Gazeta.
Οι αρχές εντόπισαν «λάθη» στα έγγραφα που παρουσίασε η Ντουντσόβα στην ημερομηνία των εκλογών, στην οποία ο σημερινός Ρώσος ηγέτης, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα είναι επίσης υποψήφιος για πέμπτη θητεία.

Η Ντουντσόβα, 40 ετών, είναι πρώην δημοσιογράφος με εμπειρία στο δημοτικό συμβούλιο. Στις 16 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητη. Εξήγησε την απόφασή της με το γεγονός ότι «τα τελευταία δέκα χρόνια η χώρα έχει κινηθεί σε λάθος κατεύθυνση: ο δρόμος δεν ήταν αυτός της ανάπτυξης, αλλά αυτός της αυτοκαταστροφής».

Αμέσως τάχθηκε υπέρ της παύσης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα και για απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, η Ντουντσόβα κλήθηκε στον εισαγγελέα και η VTB Bank μπλόκαρε μεταφορές χρημάτων στο όνομά της.

Η Μόσχα για χρόνια έχει αποκλείσει στελέχη της αντιπολίτευσης από τις εκλογές και την πολιτική ζωή, μια καταστολή που επιταχύνθηκε μετά την εντολή του Κρεμλίνου να επιτεθούν ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία το 2022.

Το 2018, ήταν ο Αλεξέι Ναβάλνι – ο διάσημος αντιπολιτευόμενος στη φυλακή από το 2021- αποκλείστηκε από το προεδρικές εκλογές που έστεψαν για άλλη μια φορά τον Πούτιν. Ο Ναβάλνι καταδικάστηκε για «εξτρεμισμό» και σήμερα οι δικηγόροι και οι συνεργάτες του δεν έχουν νέα του εδώ και 18 ημέρες.

Δεν είναι πλέον εγγεγραμμένος στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, αλλά οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει τον τόπο μεταφοράς του. Λίγο πριν «εξαφανιστεί» είχε ξεκινήσει, μέσω των συνεργατών του, την εκστρατεία για ψήφο υπερ  οποιουδήποτε υποψηφίου εκτός από τον Πούτιν στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 15 έως τις 17 Μαρτίου στη Ρωσία και στις παράνομα προσαρτημένες ουκρανικές περιοχές.

Με πληροφορίες από Repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Tα Χριστούγεννα του Ζελένσκι με την προδοκία της Ανάστασης που αργεί ακόμη: Καλεί στα όπλα 500 χιλ Ουκρανούς για την τελική νίκη [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: