Νέα τροπή στην έρευνα για τον Όλιβερ, το χάσκι της Αράχωβας: Δεν επιβεβαιώνεται η κακοποίηση, αντιφάσεις από τον ιδιοκτήτη του [video]

File Photo: O σκύλος χάσκι Όλιβερ. Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του Mega via Glomex




Με νέες καταθέσεις, μαρτυρίες στο μικροσκόπιο αλλά και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, η αστυνομία προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι του θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι της Αράχωβας, για τη διαλεύκανση του οποίου έχει εμπλακεί ακόμη και το Ανθρωποκτονιών.

Ο βασανισμός του σκύλου και το γεγονός ότι ο δράστης της φρικτής κακοποίησής του παραμένει άφαντος, έχουν προκαλέσει την οργή και τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης, ενώ στα κοινωνικά μέσα έχει ξεκινήσει ακόμη και καμπάνια… ακύρωσης της Αράχωβας ως εορταστικού προορισμού.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον, στα χέρια των στελεχών του Ανθρωποκτονιών, που έχουν μεταβεί ήδη στην Αράχωβα, ενώ η σορός του σκύλου θα μεταφερθεί για ενδελεχή εξέταση σε πανεπιστήμιο της χώρας.

Χθες, Πέμπτη, ο ιδιοκτήτης έδωσε κατάθεση για ακόμα μία φορά, η οποία διήρκησε περίπου πέντε ώρες. Οι αστυνομικοί ωστόσο, στις καταθέσεις του διαπιστώνουν πολλές αντιφάσεις σε ό,τι έχει να κάνει κυρίως με τους χρόνους και τις ημέρες. Μιλώντας εξάλλου σήμερα, στην τηλεοπτική εκπομπή T-live, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο σκύλος να θανατώθηκε και από κάποιον συγγενή του, και ζήτησε να πιαστεί ο δράστης.

«Δεν είμαι σε καμία περίπτωση στο κάδρο των υπόπτων, δε μου πέρασαν τέτοιο μήνυμα οι αστυνομικοί. Ήταν πολύ υποστηρικτικοί ίσα ίσα, κοίταζαν να συλλέξουν τις ακριβείς πληροφορίες αναλυτικά. Δεν φοβήθηκα που έμαθα ότι θα έρθουν αστυνομικοί από τον Ανθρωποκτονιών. Μακάρι να έρθει όλο το κλιμάκιο. Πίνω στην υγειά τους. Θέλω να πιάσουμε αυτό το κτήνος που έκανε αυτό το πράγμα. Σφυράω αδιάφορα που με βάζουν στο κάδρο των υπόπτων οι δικαστές του καναπέ», είπε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις ημέρες που ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι το σκυλί δεν έβγαινε από το σπίτι, κάποιοι βλέπουν από τις κάμερες τον Όλιβερ να περιφέρεται.




Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η δεύτερη εξέταση δεν επιβεβαιώνει τα ευρήματα της πρώτης κτηνιάτρου, η οποία λέει πως δεν αποδεικνύονται ανατομικά οι κακοποιήσεις του χάσκι, ενώ και καθηγητής κτηνιατρικής, στον οποίο ήταν να σταλούν τα στοιχεία από τη εκταφή του σκύλου, βλέποντας τις φωτογραφίες του Όλιβερ είπε στους αστυνομικούς πως δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει κακοποίησή του.

Η δεύτερη εξέταση βρίσκεται πιο κοντά στο συμπέρασμα ότι τα τραύματα του χάσκι συνάδουν με τραύματα από επίθεση άλλων ζώων. Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να κινούνται, εξάλλου, μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που ανέφεραν ότι το επίμαχο βράδυ ακούστηκαν έντονα γαβγίσματα, που ενδεχομένως σχετίζονται με «σύρραξη» σκύλων.

Κατόπιν των νέων δεδομένων, η κτηνίατρος καλείται τώρα για δεύτερη κατάθεση στους αστυνομικούς, προκειμένου να διευκρινίσει την πρώτη της κατάθεση.

Σεσημασμένοι για οπαδική βία 15 από τους προσαχθέντες για τα άγρια επεισόδια στου Ρέντη: Ηχητικό ντοκουμέντο από τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση στον αστυνομικό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: