Μίκαελ Σουμάχερ: Έβαλαν τον θρύλο της Formula 1 σε Mercedes με στόχο τη διέγερση του εγκεφάλου του

File Photo: Ο , Μίκαελ Σουμάχερ. EPA, DIEGO AZUBEL




Δέκα χρόνια μετά το τρομακτικό ατύχημά του Μίκαελ Σουμάχερ, έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για το πρόγραμμα φροντίδας και αποκατάστασής του.

Αύριο 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται μια δεκαετία από τότε που ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις.

 Ενώ διέσχιζε μια μη ασφαλή περιοχή εκτός πίστας, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο και υπέστη σοβαρό τραυματισμό παρά το ότι φορούσε κράνος. Μπορεί να μην αναρρώσει ποτέ πλήρως , παραδέχτηκε πρόσφατα ο αδελφός του Ραλφ.

Σύμφωνα με την γερμανική BILD οι φροντιστές έβαλαν τον σταρ της Formula 1 σε ένα αυτοκίνητο  Mercedes – AMG με στόχο να διεγερθεί ο εγκέφαλός του σε ένα καταφανώς οικείο για αυτόν περιβάλλον.

Ο σκοπός αυτής της κίνησης ήταν να διεγερθεί ο εγκέφαλος με οικείους ήχους, αφού ο Σουμάχερ πέρασε πάνω από δύο δεκαετίες αγωνιζόμενος με αυτοκίνητα είτε στη Formula 1 είτε σε άλλες κατηγορίες πριν από το ντεμπούτο του το 1991 στο βελγικό Grand Prix.

Το γερμανικό δημοσίευμα αποκαλύπτει επίσης ότι έως και 15 γιατροί, μασέρ και βοηθοί αποτελούν μέρος της ομάδας φροντίδας του, προκειμένου να του παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο.

Ο 54χρονος Σουμάχερ τέθηκε σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ δεν έχει εμφανιστεί στη δημοσιότητα μετά το ατύχημά του.

Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του, Κορίνα, έχει επιβάλει αυστηρούς κανόνες σχετικά με το ποιος μπορεί να επισκέπτεται τον θρύλο της Formula 1.

Από σήμερα οι θαυμαστές του Σουμάχερ θα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ζωή του ειδώλου τους, καθώς ξεκινά η προβολή ενός ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD για τη ζωή του θρύλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Σουμάχερ κέρδισε διαδοχικούς τίτλους το 1994 και το 1995 με Benneton προτού κερδίσει πέντε σερί με τη Ferrari από το 2000 έως το 2004. Επέστρεψε στο άθλημα μετά από μια σύντομη αποχώρηση το 2010 και πέρασε τρεις σεζόν με τη Mercedes πριν αποσυρθεί το 2012 – ένα χρόνο πριν από το φρικτό ατύχημα του στο σκι.

Mε πληροφορίες από The Daily Mail

Πρώτη ομιλία Φατίχ Τερίμ στους παίκτες του Παναθηναϊκού: Υπάρχει μόνο η πρώτη θέση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: