Μετά από 7 Ισραηλινές απόπειρες δολοφονίας ελαφρώς κουτσαίνει: Ο αρχηγός των ενόπλων τρομοκρατών της Χαμάς σώος, άφαντος και ασφαλής, διαπιστώνει ο IDF [videos]

Λέγεται ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που εθεάθη δημοσίως ο Ντειφ, σε μια από τις τουλάχιστον 7 απόπειρες δολοφονίας του από τις υπηρεσίες του Ισραή. Photo via X@st3ff_moses




Ο Μοχάμεντ Ντέιφ, ο αρχηγός των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ – δηλαδή της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς – τον οποίο το Ισραήλ κυνηγάει εδώ και χρόνια, αποδεικνύεται ότι  είναι ζωντανός, σύμφωνα με πλάνα που περιήλθαν πρόσφατα στην κατοχή των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, [IDF]

Tα βίντεο έρχονται να διαψεύσουν την πεποίθηση που είχε το Ισραήλ ότι ο αρχηγός των ενόπλων της Χαμάς μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Σε ένα από τα βίντεο, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων συλλογής πληροφοριών εντός της Λωρίδας της Γάζας , ο Ντέιφ φαίνεται να περπατά κανονικά αν και ελαφρώς κουτσαίνει.

Από αυτά τα βίντεο, φαίνεται τώρα ότι η κατάσταση του Ντέιφ είναι σημαντικά καλύτερη από ό,τι πίστευε το Ισραήλ μετά από μια μακρά σειρά επιθέσεων, μερικές από τις οποίες τον τραυμάτισαν.

Ο Ντέιφ μπορεί να περπατήσει μόνος του και δεν χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι. Ενώ μάλλον χρησιμοποιεί και τα δύο του χέρια.

 

  • Κατά τη διάρκεια πολλών ετών, ο Ντείφ, του οποίου κυκλοφορούν το πολύ δυο φωτογραφίες και εδώ και 20 χρόνια είναι  «αόρατος», έχει επιβιώσει από συνολικά επτά απόπειρες δολοφονίας. Σε τέσσερις από αυτές, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης Protective Edge το 2014, τραυματίστηκε σοβαρά και τώρα έχει αναρρώσει.

 

Το Ισραήλ προσφέρει 100.000 δολάρια για πληροφορίες σχετικά με το Ντείφ

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ισραηλινός Στρατός έριξε φυλλάδια στη Γάζα που πρόσφεραν ανταμοιβές άνω των 100.000 δολαρίων σε όποιον θα παρείχε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του Μοχάμεντ Ντέιφ.

Τα φυλλάδια ανέφεραν ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα πλήρωνε 400.000 $ για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην τοποθεσία του αρχηγού της Χαμάς στη Γάζα, Yahya Sinwar και 300.000 $ για βοήθεια στον εντοπισμό του αδελφού του Μαχμούντ.

Το γεγονός ότι ο Ντέιφ είναι ζωντανός και σε σχετικά καλή κατάσταση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις πληροφοριών των τελευταίων ετών.

  • Μέχρι την ανακάλυψη αυτών των βίντεο, το Ισραήλ είχε την εντύπωση ότι ο Ντέιφ χρειαζόταν φροντίδα πλήρους απασχόλησης, ότι ταξίδευε με ασθενοφόρα, χρησιμοποιούσε αναπηρικά καροτσάκια και υπέφερε από σωματικές αναπηρίες.

Όταν έρθει η μέρα να διερευνηθούν οι διάφορες αποτυχίες πληροφοριών αυτής της περιόδου, η υπόθεση του Μοχάμεντ Ντέιφ θα λάβει τη δική της ξεχωριστή θέση.

 

 

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

Στα σκαριά νέα εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων: Σκληρά παζάρια με μεσολαβητή το Κατάρ * Στην Αίγυπτο ο αρχηγός της Χαμάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: