Με τα καλύτερα λόγια για την Μάργκαρετ Θάτσερ, ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών «κλείνει το μάτι» στους συντηρητικούς ψηφοφόρους

FILE PHOTO: Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών, Κιρ Στάρμερ. EPA/ADAM VAUGHAN




Ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία, επαίνεσε την πρώην πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ, μια βαθιά αντιδημοφιλή προσωπικότητα μεταξύ πολλών υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος, καθώς επιδιώκει να προσελκύσει τους Συντηρητικούς ψηφοφόρους πριν από τις εκλογές που αναμένονται τον επόμενο χρόνο.

Ο Στάρμερ, του οποίου το αριστερό κόμμα προηγείται των Συντηρητικών του Πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ κατά περίπου 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, επιδιώκει να ενισχύσει αυτό το πλεονέκτημα διευρύνοντας την επιρροή των Εργατικών στους  ψηφοφόρους που απέρριψαν το κόμμα του στις εθνικές εκλογές τα τελευταία 13 χρόνια.

Η Θάτσερ, που ονομάστηκε «Σιδηρά Κυρία» από τον βρετανικό Τύπο εκείνη την εποχή, ήταν ηγέτης των Συντηρητικών της Βρετανίας από το 1979 έως το 1990. Ήταν μια εξαιρετικά διχαστική προσωπικότητα, που χαιρετίστηκε από ορισμένους, αλλά μισήθηκε από πολλούς στην αριστερά για τη συντριβή των συνδικάτων και την ιδιωτικοποίηση τμημάτων της Βρετανικής βιομηχανίας. Πέθανε το 2013.

«Κάθε στιγμή ουσιαστικής αλλαγής στη σύγχρονη βρετανική πολιτική ξεκινά με τη συνειδητοποίηση ότι η πολιτική πρέπει να ενεργεί στην υπηρεσία του βρετανικού λαού, αντί να τους υποδεικνύει», έγραψε ο Στάρμερ σε άρθρο για την εφημερίδα Sunday Telegraph.

«Η Μάργκαρετ Θάτσερ προσπάθησε να βγάλει τη Βρετανία από τη νάρκη της, αφήνοντας ελεύθερη την έμφυτή μας επιχειρηματικότητα», έγραψε, αποτίοντας παράλληλα φόρο τιμής στους πρώην πρωθυπουργούς των Εργατικών, Τόνι Μπλερ και Κλέμεντ Άτλ.

  • Ενώ το μήνυμά του σχεδιάστηκε για να απευθύνεται στους παραδοσιακούς Συντηρητικούς, ήταν επίσης μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική του πρώην ηγέτη των Εργατικών, βετεράνου σοσιαλιστή Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος το 2019 οδήγησε το κόμμα στη χειρότερη ήττα του από τη δεκαετία του 1930.

Αφού χαιρέτισε τη Θάτσερ, ο Στάρμερ έγραψε ότι οι Εργατικοί «έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία τρία χρόνια».

Με πληροφορίες από Reuters

Επιδρομές της αστυνομίας σε gay bar, κλαμπ και σάουνες στη Μόσχα: Έναρξη καταστολής των ΛΟΑΤΚΙ+ μετά την επίσημη ταμπέλα «εξτρεμιστική οργάνωση»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: