Μαζική επίθεση με ρουκέτες της Χαμάς στο Τελ Αβίβ: Σφοδρές μάχες στη Γάζα – Από νοσοκομείο επιχειρούν οι τρομοκράτες λέει ο IDF

epa11039763 An Israeli artillery unit carries out shelling toward targets in the Gaza Strip from an undisclosed location near the Gaza border. More than 19,600 Palestinians and at least 1,200 Israelis have been killed, according to the Palestinian Health Ministry and the Israel Defense Forces (IDF), since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it. EPA/ABIR SULTAN




Επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, κατά του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η οργάνωση στο Telegram.

Οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη και τηλεοπτικό συνεργείο του Reuters κατέγραψε την αναχαίτιση πυραύλων με προέλευση την Λωρίδα της Γάζας στον ουρανό της πόλης.

Εικόνες στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης δείχνου υπολείμματα ρουκετών σε κατοικημένες περιοχές, και μια εξ αυτών σε σχολείο του Τελ Αβίβ:

 

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε  ότι ο στρατός άρχισε να πολεμά τους τρομοκράτες στις συνοικίες Daraj και Tuffah της πόλης της Γάζας, όπου παραμένει ένα από τα τελευταία τάγματα της Χαμάς στη βόρεια Γάζα, υποδεικνύοντας ότι ο στρατός φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της χερσαίας επίθεσής του στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας.

Το πρωί σήμερα, ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον περίπου 230 στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη ημέρα, ενώ σφοδρές μάχες συνεχίστηκαν στη βόρεια Γάζα, παρά το γεγονός ότι ο στρατός έδειξε ότι οι επιχειρήσεις εκεί ολοκληρώνονταν.

Στην Τζαμπαλίγια της Πόλης της Γάζας, ένα σχολείο όπου είχαν καταφύγει άμαχοι εκκαθαρίστηκε από στρατεύματα της 551ης Ταξιαρχίας, οι οποίοι βρήκαν μέσα πολλά όπλα που ανήκαν σε στελέχη της Χαμάς, είπε ο στρατός.

Τέλος, πολιορκημένο από τα ισραηλινά στρατεύματα λένε παλαιστινιακές πηγές ότι βρίσκεται το νοσοκομείο της Ερυθράς Ημισελήνου στη Γάζα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πάνω από 100 άτομα – μεταξύ αυτών και ασθενείς- που έχουν βρει καταφύγιο εκεί.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει την συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά με ανάρτησή του αναφέρει ότι “πριν μας κατηγορήσετε ότι επιχειρούμε κοντά σε νοσοκομεία, κατηγορείστε τη Χαμάς που επιχειρεί μέσα από αυτά”.

Με πληροφορίες από AFP/REUTERS/The Times of Israel

 

Άρση ασυλίας, για διαφθορά, του Σαλί Μπερίσα από τη βουλή: Επίκειται σύλληψη ή κατ’ οίκον περιορισμός του * Ζητά ανατροπή του «καθεστώτος Ράμα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: