Καθηλώνεται στο έδαφος ο στόλος των υβριδικών αεροσκαφών Osprey: Τα δυστυχήματα και η ανακοίνωση του αμερικανικού σώματος πεζοναυτών

FILE PHOTO: An MV-22B Osprey prepares to land on the USS America off the coast of Brisbane, Australia 20 June 2023. EPA, DARREN ENGLAND AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι αναστέλλονται οι πτήσεις του στόλου των CV-22 Osprey «προληπτικά», έπειτα από θανατηφόρα δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν υβριδικά αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Το πιο πρόσφατο δυστύχημα ήταν η συντριβή του αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ Αμερικανούς στρατιωτικούς στην Ιαπωνία στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο επικεφαλής της διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορίας (AFSOC) «αποφάσισε να υπάρξει επιχειρησιακή διακοπή» των πτήσεων αεροσκαφών του τύπου, που έχουν τη δυνατότητα να αποπροσγειώνονται κάθετα ως ελικόπτερα και να πετούν ως αεροσκάφη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του.

Άλλη ανακοίνωση Τύπου, του σώματος των πεζοναυτών, ανέφερε πως η καθήλωση των αεροσκαφών στο έδαφος αποφασίστηκε «προληπτικά».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Βρέθηκαν πέντε σοροί μελών πληρώματος του αμερικανικού αεροσκάφους Osprey που συνετρίβη στην Ιαπωνία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: