«Ιστορική» ήττα του Εμανουέλ Μακρόν για το μεταναστευτικό: Απορρίφθηκε πριν καν συζητηθεί το νομοσχέδιο

File Photo: Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν . EPA, YURI KOCHETKOV




Ταπεινωτική «εντός έδρας» ήττα υπέστη ο Γάλλος πρωθυπουργός Εμάνουελ Μακρόν με αφορμή το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, το οποίο έχει ήδη εγκρίνει η Γερουσία αλλά απέρριψε χθες Δευτέρα η Εθνοσυνέλευση.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που ένα κυβερνητικό νομοσχέδιο απορρίπτεται πριν καν συζητηθεί στο κοινοβούλιο.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, από την άκρα δεξιά ως και την αριστερά. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος Μακρόν, μιλώντας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, έκανε λόγο για «κυνισμό» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στη χώρα να καταπολεμά την παράνομη μετανάστευση, να προσδιορίζει τους όρους για την οικονομική μετανάστευση και να μελετήσει τις διαδικασίες ενσωμάτωσης αυτών που σκοπεύουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Γαλλία.

Σκοπός του Ελιζέ είναι να δείξει με τον προωθούμενο νόμο ότι ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να λάβει σκληρά μέτρα για τη μετανάστευση, διατηρώντας παράλληλα τις πόρτες της Γαλλίας ανοιχτές για τους ξένους εργαζόμενους που μπορούν να βοηθήσουν την οικονομία.

Μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναθέσει σε μία μικτή επιτροπή βουλευτών και γερουσιαστών να παρουσιάσει ένα νέο νομοσχέδιο, αποδεκτό και από τα δύο νομοθετικά Σώματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ογδόντα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, από την Αίγυπτο στο δεύτερο συνοριακό πέρασμα που άνοιξε το Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: