Σε κλίμα συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία για τον Βασίλη Καρρά, συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα: Δεκάδες πούλμαν με θαυμαστές του στη Θεσσαλονίκη για το τελευταίο αντίο [βίντεο]

Θαυμαστές χειροκροτούν κατά την άφιξη της νεκροφόρας με τη σορό του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ




Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εμβληματικού λαϊκού ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, η οποία ξεκίνησε στις 12:35.

Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί με πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετούν.

Η σορός του Βασίλη Καρρά αναμένεται να παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι αργά το βράδυ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περί τα 35 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.




Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί από τις 8 το πρωί, στην εκκλησία. Σε βαρύ κλίμα και κρατώντας λευκά λουλούδια, πολίτες περιμένουν στην ουρά για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή που έφυγε από κοντά τους.

Μόλις η σορός του Βασίλη Καρρά έφτασε στον ιερό ναό, το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναξε «αθάνατος», ενώ αρκετοί άρχισαν να τραγουδούν τις μεγάλες του επιτυχίες.




Το τελευταίο αντίο τίμησαν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους.

Τον επικήδειο λόγο επρόκειτο να εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, «Φλόγα».

Αύριο Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η ταφή της σορού στις 12:00 στη γενέτειρα του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπου ο Βασίλης Καρράς είχε δημιουργήσει από το 2000 ένα αγρόκτημα, τη «Φάρμα Καρρά», στους πρόποδες του Παγγαίου.

Εκεί ο αγαπημένος τραγουδιστής παρήγαγε και πουλούσε τα δικά του προϊόντα, μεταξύ αυτών και παρθένο ελαιόλαδο αλλά και πιπεριές, κεράσια, σύκα, σταφύλια.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο συλλυπητήριο μήνυμα της για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά, αναφέρει ότι ήταν μια βαθιά, καθαρή, γνήσια λαϊκή φωνή που θα λείψει. «Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένα φαινόμενο που δεν κατατάσσεται και δεν ορίζεται» δηλώνει.

Ολόκληρο το συλλυπητήριο μήνυμα της κ. Μενδώνη έχει ως εξής:

«Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένα φαινόμενο που δεν κατατάσσεται και δεν ορίζεται. Γέννημα του πολιτισμού μας, επιβλήθηκε αργά και αδιόρατα ως γνήσιος εκφραστής μιας σύγχρονης λαϊκότητας. Μιας λαϊκότητας συχνά περιφρονημένης που διεκδίκησε να εκφράσει τους καθημερινούς ανθρώπους και τα κατάφερε. Ήταν μια βαθιά, καθαρή, γνήσια λαϊκή φωνή που θα λείψει. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.»

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τριήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, με τα δικά του τραγούδια του μόνο να ακούγονται στα καταστήματά τους έως την Τετάρτη, πρότεινε η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης στα μέλη της, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή.

“Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον ‘Αρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά” αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: “Καλό ταξίδι ‘Αρχοντα”.

“Ήταν αγαπητός, σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας και προσθέτει: “Λάβαμε αυτήν την απόφαση ‘τιμής ένεκεν’. Δεν υποχρεώνουμε κανένα, προαιρετικό είναι, έχουμε χίλια πεντακόσια μέλη. Εμείς πάντως, θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, για την προσφορά του στο τραγούδι και για την ανθρωπιά του”.

Παράλληλα η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) εξέφρασε «τη θλίψη» και τη «βαθιά συγκίνησή της» για την απώλεια του «μεγάλου και αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά», τονίζοντας ότι «σίγησε για πάντα μια από τις αυθεντικότερες λαϊκές φωνές».

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, σημειώνοντας ότι «η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά έναν γνήσιο Μακεδόνα, έναν λαϊκό βάρδο που τραγούδησε για τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, εξυμνώντας την αγάπη, τη λύπη και τη χαρά».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζει: «Ο Βασίλης Καρράς ήταν η ιδιαίτερη, χαρακτηριστική βραχνή φωνή που αγαπήθηκε όσο λίγες. Μια γνήσια, λαϊκή φωνή που βρίσκονταν πάντα πίσω από την αγάπη, τη χαρά, τη λύπη, πίσω από κάθε συναισθηματική ήττα, ή νίκη».

«Ήταν ο βασιλιάς της νύχτας που ήξερε να διασκεδάζει τον κόσμο δημιουργώντας μοναδικά συναισθήματα σε όσους τον άκουγαν». «Δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, αλλά θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές των θαυμαστών του. Για την απώλειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τέλος εποχής… Ο καλλιτέχνης που όλοι λατρέψαμε τραγουδά παρέα με άλλους μεγάλους: Με τον Στράτο, τον Στέλιο, την Ρίτα, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Δημήτρη Μητροπάνο και με τον Παντελή!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: