Κάτι τρέχει στην Ουκρανία: Η κυρία Ζελένσκι φέρεται να αποτρέπει τον σύζυγό της από το να είναι ξανά υποψήφιος – Έχουν φύγει από τη χώρα τουλάχιστον 650.000 στρατεύσιμοι

FILE PHOTO Ukrainian President Volodymyr Zelensky and his wife Olena Zelenska EPA/IDA MARIE ODGAARD DENMARK OUT




Η Πρώτη κυρία της Ουκρανίας Olena Zelenska δεν θέλει ο σύζυγός της, ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky, να είναι υποψήφιος για μια νέα προεδρική θητεία. Αυτό αναφέρει η Ukrainska Pravda, επικαλούμενη ένα podcast του The Economist.

«Δεν θέλω να είναι πρόεδρος για τις επόμενες μία ή δύο θητείες», είπε η Ζελένσκα, προσθέτοντας ότι ο σύζυγός της πρέπει να βρει κάτι νέο σε αυτή τη ζωή. Όταν ρωτήθηκε πώς βλέπει το μέλλον για την ίδια και την οικογένειά της μετά τον πόλεμο, η Ζελένσκα απάντησε ότι «η οικογένειά της θα είναι ξανά μαζί. Θα ζήσουμε μαζί, με τον άντρα και τα παιδιά μου.
Θα κάνουμε διακοπές και θα πάμε κάπου. Και αυτές οι διακοπές θα είναι μεγάλες, ένας ολόκληρος μήνας. Και μόνο τότε θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε μετά, αυτός κι εγώ».

Ελλειμμα σε στρατεύσιμο προσωπικό 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι απαιτείται μεγαλύτερη κινητοποίηση για μια στρατηγική αλλαγή εστιασμένη στην άμυνα μετά από μια άτονη αντεπίθεση στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας. «Ό,τι είναι απαραίτητο για το κράτος μας και τις ταξιαρχίες μας πρέπει να γίνει, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην κινητοποίηση», είπε ο Ζελένσκι.

Τον περασμένο μήνα, το BBC, αναφέροντας επίσημα στοιχεία της ΕΕ, αποκάλυψε ότι 650.000 Ουκρανοί άνδρες σε ηλικία μάχης έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία και έχουν εγκατασταθεί στην Ευρώπη. Ο πραγματικός αριθμός πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερος επειδή πολλοί πρόσφυγες δεν είναι επίσημα εγγεγραμμένοι στην ΕΕ ή μπορεί να έχουν καταφύγει σε άλλους προορισμούς, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή ο Καναδάς.

Με πληροφορίες από repubbica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Διαψεύδεται μεν το δεύτερο κύμα επιστράτευσης: Αλλά ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που προβλέπει αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: