Η επόμενη μέρα του πολέμου στη Γάζα στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων ΗΠΑ-Ισραήλ: Νέα περιοδεία Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή

FILE PHOTO A medic tries to revive an injured child being brought at the Nasser Hospital in Khan Yunis, at Nasser Hospital in Khan Yunis, southern Gaza Strip, 27 December 2023, EPA/HAITHAM IMAD




Η μεταπολεμική προοπτική στη Γάζα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας μεταξύ του Συμβούλου Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και του Ισραηλινού υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ στην Ουάσιγκτον ενώ ο ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν θα πραγματοποιήσει νέα περιοδεία στη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα

Αναλυτικά

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τη «μετάβαση σε μια διαφορετική φάση του πολέμου που να εστιάζεται στους στόχους υψηλής αξίας για τη Χαμάς» αλλά και τον μεταπολεμικό «σχεδιασμό» στη Γάζα, «συμπεριλαμβανομένης της διακυβέρνησης, της ασφάλειας και ενός πολιτικού ορίζοντα για τους Παλαιστινίους».

Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε στους Times of Israel. Ο Ντέρμερ, ένας από τους στενότερους συμβούλους του Νετανιάχου, και ο Σάλιβαν μίλησαν επίσης για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και την προσπάθεια να απελευθερώσουν τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken αναμένεται στη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα, Θα επισκεφθεί το Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

«Είσαι ο τελευταίος που θα κάνεις κήρυγμα ηθικής»: Ο Νετανιάχου απαντά στον εμπρηστικό Ερντογάν που τον αποκάλεσε «Χίτλερ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: