Οι δαπάνες για την αμυντική θωράκιση και η ακρίβεια στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η καταγγελία για παράνομες χρεώσεις από την ΑΗΚ, οι δαπάνες για την αμυντική θωράκιση, οι εμπρησμοί και βανδαλισμοί σχολείων και η ακρίβεια, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων τη Δευτέρα.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι ο αναμενόμενος διορισμός της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, οι εξελίξεις στο θέμα του ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα, ο σχολικός εκφοβισμός και οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Παράνομες χρεώσεις από την ΑΗΚ;», γράφει ότι καταναλωτές χρεώνονται για μηχανισμό που δεν υπάρχει όσον αφορά σε φωτοβολταϊκά που είναι εγκατεστημένα σε πολυκατοικίες και ότι έγινε καταγγελία στον Γενικό Ελεγκτή.

Αλλού γράφει ότι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου ο διορισμός της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ και ότι θα επισκεφθεί πρώτα τον Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι άνοιξε το πέρασμα στο Κερέμ Σαλόμ ενώ πείνα, δίψα και αρρώστιες θερίζουν τη Γάζα.

Υπό τον τίτλο «Τα σχολεία παραμένουν έρμαια ανήλικων παραβατών», ο «Πολίτης» αναφέρει στο κύριο θέμα του ότι καταγράφηκαν 260 περιστατικά εμπρησμών και βανδαλισμών στα σχολεία τα τελευταία δυο χρόνια ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα αποδεικνύονται τελείως τυπικά και ανεπαρκή.

Αλλού γράφει για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και για το εάν θα πρέπει να ποινικοποιηθεί σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας διαφωνεί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δημοτικές εκλογές και ότι η Επαρχιακή Συνέλευση του ΑΚΕΛ Λεμεσού ενέκρινε πρόταση για στήριξη Γιάννη Αρμεύτη για τη δημαρχία Λεμεσού και Γιάννη Τσουλόφτα για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης.

Στη συζήτηση στη Βουλή για τις δαπάνες αμυντικής θωράκισης αναφέρεται «Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Εννιαψήφιος αριθμός για άρματα μάχης», γράφοντας ότι το Υπουργείο Άμυνας βάζει πλώρη για σταδιακή αντικατάσταση των ρωσικών Τ-80U.

Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι έπειτα από θετική απάντηση που δόθηκε από Ισραήλ φαίνεται ότι Κύπρος και Βρετανία προχωρούν σε υλοποίηση δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα. Αλλού γράφει ότι είναι δύσκολο το παζλ για την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό η οποία, όπως αναφέρει, τον Γενάρη ξεκινά και έρχεται αμέσως στην Κύπρο για επαφές με τις δυο πλευρές.

«Παραμένουν αδικαιολόγητα υψηλές οι τιμές καυσίμων», τιτλοφορεί η «Χαραυγή» το κύριο θέμα της και αναφέρει ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών καταγγέλλει ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αρνείται να δώσει στοιχεία για τις τιμές των καυσίμων.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε μεγάλο χάσμα στις αυξήσεις μισθών και ωφελημάτων εργαζομένων και ότι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν ότι οι περισσότεροι δεν πήραν όσα τους αναλογούν από την ανάπτυξη της οικονομίας και έμειναν εγκλωβισμένοι στην ακρίβεια.

Αλλού γράφει ότι απέπλευσε το Σάββατο από τη Λάρνακα το πλοίο του βρετανικού ναυτικού, Lyme Bay, με βοήθεια προς τη Γάζα, αλλά με άγνωστο το σημείο κατάπλευσής του.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Εύη Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

Βρετανικές ασκήσεις επί χάρτου για να σπάσει το αδιέξοδο στην Κύπρο με την …επίκληση και της Σκωτίας! Ο βρώμικος ρόλος των Εγγλέζων και το κλειδί για τις χωριστές κυριαρχίες!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: