Η αμερικανική Βουλή απέβαλε τον βουλευτή Τζορτζ Σάντος μετά από ιστορική ψηφοφορία: «Στο δ@@λο αυτό το μέρος» η αντίδραση του υπόδικου Ρεπουμπλικάνου

Republican Representative of New York George Santos EPA/MICHAEL REYNOLDS




Ιστορία έγραψε ο πρώην, πλέον, βουλευτής Τζορτζ Σάντος, αφού το απόγευμα της Παρασκευής ψηφίστηκε επίσημα η αποβολή του από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πρόκειται για το πρώτο μέλος της Βουλής που αποβάλλεται μετά τον εμφύλιο πόλεμο χωρίς να έχει προηγουμένως καταδικαστεί για κακούργημα.

Υπέρ της αποβολής ψήφισαν 311 και κατά 114, με δύο βουλευτές να ψηφίζουν «παρών». O Σάντος αντιμετωπίζει 23 κατηγορίες για απάτες.

Μετά το άκουσμα της απόφασης, ερωτηθείς αν θα εξακολουθούσε να παραμένει και να χρησιμοποιεί τα προνόμια μη μέλους καθώς δεν έχει καταδικαστεί, ο Σάντος είπε, σύμφωνα με το CNN: «Γιατί να θέλω να μείνω εδώ; Στο διάολο αυτό το μέρος».

Απαιτήθηκε η πλειοψηφία των δύο τρίτων της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την εκδίωξή του. Με 424 μέλη παρόντα, ο μαγικός αριθμός που έπρεπε να φτάσει ήταν 282. Αρκετοί από τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του Σάντος στράφηκαν εναντίον του αφού τον στήριξαν σε δύο προηγούμενες ψηφοφορίες.

Κατηγορίες και ψέματα

Ο Σάντος βρίσκεται αντιμέτωπος για 23 ομοσπονδιακές κατηγορίες κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων της απάτης, του ξεπλύματος χρήματος και της κλοπής δημόσιων κεφαλαίων, καθώς και ξεχωριστές κατηγορίες για παραβιάσεις της χρηματοδότησης της εκστρατείας του.

Αφού κέρδισε τις εκλογές τον Νοέμβριο του 2022, προέκυψαν αναφορές ότι είχε πει ψέματα για καριέρα στη Wall Street, πτυχίο κολεγίου και εβραϊκή καταγωγή. Τα σκάνδαλα γύρω από τον βουλευτή είχαν ως αποτέλεσμα να ενωθούν οι βουλευτές και από τα δύο κόμματα εναντίον του για να τον απομακρύνουν.

Σε μια προκλητική συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, είπε ότι δεν θα παραιτηθεί. «Αν φύγω, κερδίζουν», είπε ο 35χρονος βουλευτής του Λονγκ Άιλαντ.

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

Η Ουάσιγκτον συνεχίζει τις προσπάθειες για παράταση της εκεχειρίας: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ την ιδιαίτερη προστασία των αμάχων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: