H νομαδική ζωή, η αντισυστημική μαμά του και τα ατελείωτα ταξίδια: Τα έξι χρόνια εξαφάνισης του βρετανού Alex Batty και η απόφαση για επιστροφή στα «εγκόσμια» [videos]

FILE PHOTO: Ο Άλεξ Μπάτι που είχε απαχθεί από τη μητέρα και τον παππού του και αγνοούνταν επί έξι χρόνια. Photo via You Tube




Ο Alex Batty, ο έφηβος που επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του με τη μητέρα και τον παππού του, αποκάλυψε ότι αποφάσισε να επιστρέψει για ένα καλύτερο μέλλον, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η μητέρα του ήταν «ένας υπέροχος άνθρωπος αλλά όχι μια σπουδαία μαμά».

Σε συνέντευξη για πρώτη φορά, ο 17χρονος είπε ότι συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε πλέον να ζήσει με την «αντικυβερνητική, αντι-εμβολιάστρια» μαμά του μετά από καυγά.

Σε μια συνέντευξη στη Sun, ο έφηβος, ο οποίος επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότερα από έξι χρόνια αφότου εξαφανίστηκε για διακοπές στην Ισπανία με τη μητέρα και τον παππού του, είπε ότι είχε βαρεθεί τον νομαδικό τρόπο ζωής του χωρίς φίλους και κοινωνική ζωή”.

Ο Alex δεν επέστρεψε από ένα προκαθορισμένο ταξίδι εκεί όταν ήταν 11 ετών και λέγεται ότι έζησε έναν «εναλλακτικό» τρόπο ζωής στο εξωτερικό πριν αποφασίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Τον παρέλαβε ο Fabien Accidini, ένας φοιτητής φυσιοθεραπευτικής, κοντά στη γαλλική πόλη της Τουλούζης τα ξημερώματα της περασμένης εβδομάδας, αφού περπάτησε 22 μίλια σε δύο ημέρες.

Είπε ότι ανησυχούσε ότι η μητέρα και ο παππούς του θα μπορούσαν να συλληφθούν ως ύποπτοι για απαγωγή παιδιών και έτσι εφηύρε μια ιστορία για το περπάτημα για τέσσερις ημέρες στα βουνά για να δυσκολέψει την αστυνομία να τους βρει.

«Έχω πει ψέματα για να προσπαθήσω να προστατεύσω τη μαμά και τον παππού μου, αλλά συνειδητοποιώ ότι πιθανότατα θα πιαστούν ούτως ή άλλως», είπε.

«Προσποιήθηκα ότι ήμουν σε τόσο μακρύ ταξίδι για αυτόν τον λόγο».

Μιλώντας για τη μητέρα του, Melanie Batty, στη συνέντευξη στην εφημερίδα, είπε: «Είναι υπέροχος άνθρωπος και την αγαπώ, αλλά απλά δεν είναι υπέροχη μαμά.

«Μάλωσα με τη μαμά μου και απλά σκέφτηκα ότι θα φύγω γιατί δεν μπορώ να ζήσω μαζί της».

Ο έφηβος – ο οποίος βρίσκεται τώρα υπό τη νόμιμη κηδεμονία της γιαγιάς του, Σούζαν Καρουάνα, στο Όλνταμ του Ευρύτερου Μάντσεστερ – είπε ότι η μητέρα του ήταν «αντικυβερνητική, αντι-εμβολιάστρια» και το σύνθημά της ήταν  «σκλάβα του συστήματος».

«Συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν ένας καλός τρόπος να ζήσω για το μέλλον μου», συνέχισε.

“Κινούμαι τριγύρω. Χωρίς φίλους, χωρίς κοινωνική ζωή. Δουλεύοντας, δουλεύοντας, και όχι σπουδάζοντας. Αυτή είναι η ζωή που φανταζόμουν ότι θα έκανα αν έμενα με τη μαμά μου».

Αφού τον φρόντισαν οι γαλλικές αρχές, ο Alex συνάντησε τον θετό παππού του στο αεροδρόμιο της Τουλούζης το Σάββατο πριν επιβιβαστεί σε πτήση επιστροφής για το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μάντσεστερ.

Τώρα μπορεί να ανυπομονεί να περάσει χρόνο με μέλη της οικογένειας, φίλους και άλλους με τους οποίους μεγάλωσε στο Μάντσεστερ, όπου ζούσε ως νεαρό αγόρι πριν εξαφανιστεί και η αστυνομία λέει ότι είναι «εκεί που θέλει να είναι».

Θεωρείται ότι ο Alex ζούσε με τη μητέρα και τον παππού του – που τον είχαν πάει στο ταξίδι στην Ισπανία τον Σεπτέμβριο του 2017 – στην Ισπανία, το Μαρόκο και τη Γαλλία ενώ αγνοούνταν.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Γάλλοι εισαγγελείς είπαν ότι η Melanie Batty, η οποία δεν έχει τη νόμιμη γονική επιμέλεια, ενδέχεται να βρίσκεται στη Φινλανδία.

Ο Antoine Leroy είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Alex είχε πει ότι ήξερε ότι ο τρόπος ζωής του με τη μητέρα του «έπρεπε να σταματήσει» αφού εκείνη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μετακομίσει στη Φινλανδία.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη: Η απόλυτη γιορταστική εμπειρία στην πόλη που λούζεται με φως και σφύζει από ζωή [εικόνες, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: