«Έτοιμος για συνομιλίες» με Ουκρανία, ΗΠΑ, ΕΕ, δηλώνει ο Πούτιν: Αλλά με τους όρους του και με ρωσική κατοχή σε ουκρανικά εδάφη

File Photo Russian President Vladimir Putin meets with winners and mentors of the Professionals national skill championship at the Kremlin in Moscow, Russia, 18 December 2023. EPA/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ετοιμαστεί για συνομιλίες με την Ουκρανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη για το μέλλον της Ουκρανίας εάν και αυτές το επιθυμούν, αλλά η Μόσχα θα υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα.

«Στην Ουκρανία , εκείνοι που είναι επιθετικοί προς την Ρωσία και στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέλουν διαπραγματεύσεις; Ας τους δούμε. Αλλά εμείς θα τις κάνουμε με βάση τα εθνικά μας συμφέροντα» δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας στην Μόσχα.

«Δεν θα παραχωρήσουμε ό,τι είναι δικό μας»

  • Η Ρωσία ελέγχει περίπου το 17,5% του εδάφους το οποίο διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα της Ουκρανίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014 και πέρυσι ανακοίνωσε ότι επιπλέον τέσσερεις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες ελέγχει μερικώς ο στρατός της είναι τμήματα της Ρωσίας.

  • Το Κίεβο λέει ότι δεν θα σταματήσει έως ότου εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από την Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλεύονται την Ευρώπη για τα δικά τους συμφέροντα και ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να διεξαγάγει πόλεμο στην Ευρώπη.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ «δεν είναι αποδεκτή για την Ρωσία ούτε σε 10 χρόνια και ούτε σε 20 χρόνια».

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Τον «χρηματοδότη» της Χαμάς εξουδετέρωσαν οι Ισραηλινοί στη Γάζα: Βρήκαν και το μεγαλύτερο τούνελ των τρομοκρατών [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: