Ερχονται διώξεις για χειραγωγημένους αγώνες στο Ποδόσφαιρο: Δηλώσεις του Αθλητικού Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου

Image via pexels




Με την ετήσια εκδήλωση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Αθλητικής Ακεραιότητας για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, με τη συμμετοχή του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της UEFA, της INTERPOL, της ΕΠΑΘΛΑ, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κατά την τοποθέτησή του ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Αθλητικός Εισαγγελέας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της ΕΠΑΘΛΑ στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον εντοπισμό χειραγωγημένων αγώνων και αποκάλυψε ότι εντός του 2024 αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε υπό εξέλιξη υποθέσεις, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα σταματήσει το φαινόμενο να εξακολουθούμε να βλέπουμε στον αθλητισμό ανθρώπους που και στο παρελθόν τούς είχαν ασκηθεί διώξεις.

Στον κομβικό ρόλο που έπαιξε η ΕΠΑΘΛΑ για τα αποτελέσματα σε σοβαρή υπόθεση έρευνας, έκανε λόγο και ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Δημήτρης Λουκόπουλος.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αφού επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η ΕΠΑΘΛΑ η οποία «αποτελεί πλέον μία αναγνωρίσιμη καλή διεθνή πρακτική για πολλές χώρες». Συνεχάρη τον Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος «από την πρώτη μέρα της υλοποίησης αυτής της πλατφόρμας, τον Νοέμβριο του 2020, έχει αναπτύξει όλη την τεχνογνωσία και έχει εξελίξει στο έπακρο τα εργαλεία που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στον κοινό μας αγώνα για αθλητισμό απαλλαγμένο από σκιές και σκοπιμότητες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η «υπόκλιση» του Πεπ στον Anges: Ανθρωποι σαν τον Ποστέκογλου κάνουν το ποδόσφαιρο καλύτερο, αυτά που εφαρμόζει δεν τα είχα ξαναδεί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: