Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Σύσταση για χρήση μάσκας σε νοσοκομεία, κλειστούς χώρους και Μέσα Μεταφοράς * Καλπάζουν κορωναϊός, γρίπη

File photo: Επιβάτες σε συρμό του μετρό φορούν μάσκες και τηρούν τις αποστάσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Σε συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προχώρησε μετά τη συνεδρίασή της η Εθνική Επιτροπή Λοιμώξεων καθώς ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης, που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες εκφράζουν προβληματισμό και ανησυχία για τη χαμηλή προσέλευση σχετικά με το επικαιροποιημένο εμβόλιο καθώς μόνο ένας στους δέκα που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες το έχει κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή αποφάσισε:

Να συνεχιστεί (ισχυρώς ειδικά τώρα με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων) η σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση του εμβολιασμού για COVID-19 ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και στη σωστή και έγκαιρη χρήση των αντι-ικων φαρμάκων

Σύσταση για καθολική εφαρμογή της χρήσης μάσκας στις μονάδες υγείας. Την απόφαση αναμένεται να λαμβάνουν οι επιτροπές λοιμώξεων των νοσοκομείων που θα κρίνουν βάσει των στοιχείων που έχουν (κρούσματα, νοσηλείες κτλ) αν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα.

 

Συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμώξεων για έξαρση κορωναϊού και γρίπης: Σκέψεις για επαναφορά μάσκας στα νοσοκομεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: