Ενθουσιασμένο το Κρεμλίνο με την νίκη του «φίλου» και «αδελφού» Βούτσιτς στις εκλογές της Σερβίας

File Photo: Russian President Vladimir Putin (R) and Serbian President Aleksandar Vucic (L)during a joint press statement following Russian-Serbian talks in the Kremlin in Moscow, Russia. EPA, ALEXEI DRUZHININ, SPUTNIK, KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την «ικανοποίησή» του για τη νίκη που πέτυχε χθες, Κυριακή, το κόμμα του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, χώρα «φιλική» και «αδελφική» σύμφωνα με τη Μόσχα.

  • «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επιτυχία του κ. Βούτσιτς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ελπίζουμε ότι η πορεία προς την ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μας (…) θα συνεχισθεί», πρόσθεσε.

Χθες, Κυριακή, το βράδυ, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία από το 2017, ανακοίνωσε τη νίκη του δεξιού εθνικιστικού κόμματός του SNS στις βουλευτικές εκλογές, μια αναμέτρηση που είχε λάβει διαστάσεις δημοψηφίσματος για το πρόσωπό του.

Η Μόσχα και το Βελιγράδι διατηρούν ιστορικές σχέσεις και η Σερβία, η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, είχε καταδικάσει στα Ηνωμένα Έθνη τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, αρνούμενη ωστόσο να συμμετάσχει στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Ταυτόχρονα το Βελιγράδι υπολογίζει στην υποστήριξη της Ρωσίας -και της Κίνας- στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εμποδίσει το Κόσοβο, πρώην σερβική επαρχία που ανακήρυξε το 2008 την ανεξαρτησία της, να πάρει μια θέση στους κόλπους του διεθνούς οργανισμού.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Εκλογικός θρίαμβος για το κόμμα του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη Σερβία: Σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: