Εγκλωβισμένοι χιλιάδες επιβάτες στη Βρετανία λόγω πλημμύρας στις ράγες των τρένων κοντά στο Λονδίνο: Ματαιώθηκαν όλα τα δρομολόγια της Eurostar

Passengers at Eurostar terminal at St.Pancras International railway station in London, Britain, 30 December 2023. Flooding in southern England has caused numerous cancellations of Eurostar services from London St.Pancras. EPA, ANDY RAIN




Όλα τα σημερινά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών Eurostar από και προς το Λονδίνο ματαιώθηκαν, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία μέσω του ιστοτόπου της εξαιτίας πλημμύρας στις σιδηροδρομικές γραμμές στην νότια Αγγλία, ακινητοποιώντας 30.000 ταξιδιώτες μία ημέρα πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Εξαιτίας της πλημμύρας σε σήραγγα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, πρέπει να ματαιώσουμε όλες τις αμαξοστοιχίες μας στη γραμμή μας από και προς το Λονδίνο το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Eurostar

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ματαιώθηκαν συνολικά 41 δρομολόγια. Αυτό σημαίνει ότι περί τους 30.000 επιβάτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο Λονδίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Αμστερνταμ. Η ματαίωση των δρομολογίων γίνεται κατά την διάρκεια ενός από τα σαββατοκύριακα του χρόνου με την μεγαλύτερη κίνηση.Οι γραμμές που έχουν πλημμυρίσει βρίσκονται στα τούνελ κοντά στον σταθμό του Εμπσφλιτ στην νοτιοανατολική Αγγλία.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι πολλά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών της Eurostar ματαιώθηκαν εξαιτίας πλημμύρας που σημειώθηκε στις σιδηρογραμμές στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν χιλιάδες επιβάτες στη διάρκεια ενός από τα σαββατοκύριακα με τη μεγαλύτερη κίνηση της χρονιάς.

H Eurostar ανακοίνωσε σήμερα το πρωί μέσω του ιστοτόπου της πως ματαιώνει τουλάχιστον 14 δρομολόγια.

«Εξαιτίας προβλήματος στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε ορισμένους συρμούς που αναχωρούν ή έχουν προορισμό το Λονδίνο», έγραψε η εταιρεία.

Συμφωνα όμως με τη βρετανική σιδηροδρομική εταιρεία South Eastern Railway, τα προβλήματα μπορεί να διαρκέσουν «μέχρι το τέλος της ημέρας».

«Πλημμύρες σημειώθηκαν στις δύο σιδηροδρομικές σήραγγες κοντά στο Έμπσφλιτ Ιντερνάσιοναλ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο σήραγγες έκλεισαν», έγραψε αυτή η σιδηροδρομική εταιρεία.

«Καμιά αμαξοστοιχία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει» ανάμεσα στο Saint Pancras International, το σταθμό αναχώρησης και άφιξης των Eurostar στο Λονδίνο, και το Ebbsfleet International, πρόσθεσε.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιλύσουμε το πρόβλημα με τις πλημμύρες» μέσα στις σήραγγες, έγραψε στη X η South Eastern Railway.

«Τα προβλήματα αναμένεται να συνεχισθούν ολόκληρη την ημέρα», πρόσθεσε η South Eastern Railway. Αυτές οι πλημμύρες στις σιδηρογραμμές επηρεάζουν, εκτός από την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Eurostar, και την κυκλοφορία των τρένων που συνδέουν το Λονδίνο με τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Η Eurostar, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν επιβεβαίωσε ματαίωση όλων των σημερινών δρομολογίων.

Ισχυρές βροχοπτώσεις εξακολουθούν να αναμένονται για σήμερα στο τμήμα αυτό της Αγγλίας.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Οι προβλέψεις των σαμάνων του Περού για το 2024: Μυστικιστική σύναξη στο βουνό Σαν Κρίστομπαλ – Ευλόγησαν… φωτογραφίες Πούτιν και Μπάιντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: