Ευτυχώς που υπήρχε το βίντεο του Ιμάμογλου: Η τουρκική αστυνομία υποστήριζε ότι ο κούριερ που πάτησε ο γιός του Σομαλού προέδρου αυτοκτόνησε [video]

Πηγή φωτογραφικής σύνθεσης duvarenglish.com




Η σύζυγος του ταχυμεταφορέα Yunus Emre Göçer, ο οποίος σκοτώθηκε από τον γιο του Προέδρου της Σομαλίας σε τροχαίο δυστύχημα στην Τουρκία, είπε ότι η αστυνομία ήθελε να κλείσει την υπόθεση και τους είπε ότι ο Göçer «πέθανε από αυτοκτονία» μέχρι να αποκαλυφθεί το βίντεο του δυστυχήματος.

«Μέχρι να αποκαλυφθούν τα πλάνα (του ατυχήματος), η αστυνομία μας είπε ότι ο σύζυγός μου πέθανε από αυτοκτονία. Αν οι φίλοι του συζύγου μου και το κοινό δεν είχαν δείξει αντίδραση, ίσως θα είχαν κλείσει την υπόθεση», είπε ο Öznur Göçer.

Η Göçer είπε ότι έμεινε μόνη με τα παιδιά της. «Έχω μια 15χρονη κόρη που είναι μαθήτρια Λυκείου. Έχω ένα παιδί 8 ετών με αυτισμό. Το παιδί μου αποκλείστηκε από την κοινωνική του ζωή λόγω της κατάστασής του. Ο σύζυγός μου και εγώ προσπαθούσαμε να αποκαταστήσουμε (το παιδί μας)».

«Αυτός ο άνδρας (ο γιος του Προέδρου της Σομαλίας) μπόρεσε να δραπετεύσει ελεύθερα επειδή η αστυνομία κράτησε μια εσφαλμένη αναφορά. Οι αρχές λένε ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο, αλλά δεν μπορώ να πειστώ», πρόσθεσε.

Το τροχαίο ατύχημα της 30ης Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του ταχυμεταφορέα Göçer, ενώ η αστυνομία άφησε ελεύθερο τον τότε άγνωστο οδηγό μετά από κατάθεση. Ο Göçer πέθανε έξι ημέρες μετά το ατύχημα.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο οδηγός ήταν ο γιος του Προέδρου της Σομαλίας Μοχάμουντ, ο οποίος οδηγούσε ένα όχημα που ανήκε στο προξενείο της Σομαλίας.

Η έκθεση ενός εμπειρογνώμονα διέψευσε τους ισχυρισμούς του Μοχάμεντ κατά τη διάρκεια της αστυνομικής του δήλωσης και τον βρήκε ως κύριο υπαίτιο στη σύγκρουση.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu, από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκάλυψε τα πλάνα του ατυχήματος στις 7 Δεκεμβρίου και είπε ότι θα ακολουθήσουν τη νομική διαδικασία μέχρι το τέλος.

Μόνο μετά το βίντεο, ένα τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε διεθνή απαγόρευση ταξιδιού για τον Μοχάμεντ στις 7 Δεκεμβρίου.

Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι υποπτεύονταν ότι ο Μοχάμεντ έφυγε από την Τουρκία στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρες πριν από την απαγόρευση ταξιδιού, και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Η αμέλεια του αρμόδιου δικαστηρίου και των εισαγγελέων που οδήγησαν στη φυγή του Μοχάμεντ προκάλεσε οργή.

Με πληροφορίες από duvarenglish.com

Πέθανε σε ηλικία 116 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ιαπωνία: Είχε ζήσει δύο παγκοσμίους πολέμους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: