Eφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο «βασιλιάς του πρωινού»: Φαινόμενο της μαγειρικής και «νονός» του τοστ Αβοκάντο ο αυστραλός σεφ Bill Granger [βίντεο]

Ο διάσημος σεφ Μπιλ Γκρέιντζερ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών. Photo via YouTube




Ο διάσημος Αυστραλός σεφ Bill Granger – ο “νονός” του τοστ αβοκάντο – πέθανε.σε ηλικία 54 ετών

Αυτοδίδακτος μάγειρας από τη Μελβούρνη, ο Granger έγινε διάσημος παγκόσμιος εστιάτορας και συγγραφέας τροφίμων.

Έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο του Λονδίνου ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ηλικία 54 ετών, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο και τις τρεις κόρες του.

“Θα τον θυμόμαστε ως τον “βασιλιά του πρωινού”, επειδή έκανε το ανεπιτήδευτο φαγητό σε κάτι ξεχωριστό γεμάτο ηλιοφάνεια”, ανέφεραν στο Instagram.

“Θα λείψει βαθιά σε όλους”. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά από την οικογένειά του.

Κατά τη διάρκεια της 30ετούς καριέρας του, ο Γκρέιντζερ δημοσίευσε 14 βιβλία μαγειρικής, έκανε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, άνοιξε περισσότερα από δώδεκα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και κέρδισε στρατιές θαυμαστών – πολλοί από αυτούς ήταν συνομήλικοί του.

Διασημότητες όπως ο Αυστραλός ηθοποιός Hugh Jackman, ο πρώην κριτής του Masterchef Australia Matt Preston και ο θρύλος της μαγειρικής Jamie Oliver ήταν μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής στον σταρ ως έναν ευγενικό, ζωντανό και γοητευτικό άνθρωπο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie Oliver (@jamieoliver)

“Ήταν ο πιο αξιαγάπητος άνθρωπος και η χαρά που μας έδινε -είτε μέσω του φαγητού του, των βιβλίων του, των χώρων που έφτιαχνε για εμάς είτε αυτοπροσώπως- προερχόταν από την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία και την καθαρή, λαμπερή πληθωρικότητα του ίδιου του εαυτού του”, έγραψε στο Instagram η συγγραφέας τροφίμων και τηλεοπτική σεφ Nigella Lawson.

“Είμαι τόσο συντετριμμένη για την οικογένειά του. Είναι πολύ σκληρό”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nigella (@nigellalawson)

Ο Γκρέιντζερ ξεκίνησε την καριέρα του το 1993, αφού εγκατέλειψε τη σχολή καλών τεχνών για να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στο Σίδνεϊ όταν ήταν μόλις 23 ετών.

Το Bills – ένα ηλιόλουστο γωνιακό καφέ – έγινε διάσημο για τα απλά πιάτα όπως το τοστ αβοκάντο, τις τηγανίτες ρικότα με βούτυρο κηρήθρας και τον εξαιρετικής ποιότητας καφέ.

Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε και από εκεί και πέρα άνοιξε περισσότερα καφέ στην Ιαπωνία, την Κορέα και το Λονδίνο, όπου δημιούργησε επίσης μια παρακλάδι αλυσίδα με την ονομασία Granger & Co.

Ο Αυστραλός σεφ Darren Robertson δήλωσε ότι ο Granger “άλλαξε ολόκληρο το παιχνίδι του πρωινού”, ενώ ο απόφοιτος του Masterchef Australia Adam Liaw τον περιέγραψε ως “αναμφισβήτητα [τον] πιο επιδραστικό πρωτοπόρο του σύγχρονου αυστραλιανού φαγητού”.

“Η “ηλιόλουστη”… κωδικοποίηση της αυστραλιανής κουλτούρας των καφέ στο Bills είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο βασίζεται πλέον κάθε αυστραλιανό καφέ σε όλο τον κόσμο.

Εξαιρετικός τύπος, επίσης”, έγραψε ο Liaw στο X, πρώην γνωστό ως Twitter.

Η επιρροή του ήταν τέτοια που τον Ιανουάριο, ο Granger αναγνωρίστηκε με το μετάλλιο του Τάγματος της Αυστραλίας -μια από τις κορυφαίες τιμές της χώρας- για τη συμβολή του στον τουρισμό και τη φιλοξενία.

Μιλώντας στο BBC το 2019, ο σεφ αναφέρθηκε στα ταπεινά θεμέλια της αυτοκρατορίας του στο πρωινό.

“Έχω κάνει όλα αυτά τα εξαιρετικά πράγματα, μόνο και μόνο από το να μου αρέσει να μαγειρεύω τηγανίτες και ομελέτες, πράγμα που είναι αρκετά εκπληκτικό”.

Ο Γκρέιντζερ αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και συνέταιρό του, Νάταλι Έλιοτ, και τις τρεις κόρες του, Ίντι, Ίνες και Μπάνι.

ΠΗΓΗ: bbc.com

Αυτοκτόνησε ο πρωταγωνιστής της οσκαρικής ταινίας «Παράσιτα»: Ο Λι Σον-κιουν βρέθηκε νεκρός στη Σεούλ, είχε μπλεξίματα με ναρκωτικά

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: