Διαμαρτυρία-μήνυμα των αστυνομικών: Διμοιρίες των ΜΑΤ αρνήθηκαν προς στιγμήν να μεταβούν στη Λεωφόρο για τον αγώνα ΠΑΟ – Μακάμπι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Στιγμιότυπο πριν από αγωνα Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Screenshot via youTube@Panathinaikos FC




Σε μία παράσταση διαμαρτυρίας με την οποία εκδήλωσαν την έντονη αντίδρασή τους στα κυβερνητικά μέτρα για την πάταξη της βίας, προχώρησαν άνδρες οι των ΜΑΤ που κλήθηκαν σήμερα να συμμετάσχουν στα μέτρα του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε από τις διμοιρίες που επρόκειτο να λάβουν θέση έξω και πέριξ του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σταμάτησαν στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την Κηφισίας, αρνούμενες να μεταβούν στο γήπεδο και δηλώνοντας προς τους επικεφαλής τους ότι προτίθενται να παραμείνουν εκεί και να επέμβουν μόνο εάν υπάρξουν επεισόδια.

Στη συνέχεια έλαβαν εντολή να επιστρέψουν στην έδρα τους, αντί να μείνουν σε απόσταση, όπως ζητούσαν και να επέμβουν μόνο σε περίπτωση που χρειαστεί.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν, ότι η απόφαση των διμοιριών των ΜΑΤ ήταν αυθόρμητη και όχι προειλημμένη ή προϊόν συνδικαλιστικής κινητοποίησης.




Προς το παρόν δεν φαίνεται να προκύπτει κίνδυνος για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα που μάλιστα διεξάγεται με αντίπαλο ισραηλινή ομάδα με ό,τι σημαίνει αυτό για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Γεγονός παραμένει όμως ότι οι άνδρες των ΜΑΤ θέλησαν να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία για αυστηροποίηση των μέτρων κατά της οπαδικής βίας και ιδίως για απεμπλοκή τους από τη φύλαξη των γηπέδων.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, άσκησαν κανονικά τα καθήκοντά τους.

Αυστηρή ανακοίνωση Παναθηναϊκού: Η ΠΑΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων οπαδών ζημιώσουν την ομάδα»

Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον φιλάθλων που θα βλάψουν την ομάδα εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Η ομάδα μας δίνει απόψε μία καθοριστική αναμέτρηση στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa League, με αντίπαλο την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα, την οποία υποδέχεται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 7.45 μ.μ.. Έναν αγώνα που θα μας οδηγήσει στην ευρωπαϊκή παρουσία και τον προσεχή Φεβρουάριο!

Για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η πρόκριση, χρειάζεται η συμπαράσταση σας! Όμως, προσοχή: ο αποψινός αγώνας είναι χαρακτηρισμένος υψηλού κινδύνου από την UEFA, γι’ αυτό και υπάρχει και παρατηρητής ασφαλείας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Επιπλέον, η ιδιομορφία της αναμέτρησης λόγω του αντιπάλου φέρνει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτό σημαίνει αφενός ότι οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί και επομένως χρονοβόροι και αφετέρου ότι η συμπεριφορά των φιλάθλων στις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» θα βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση.

Απαγορεύονται αυστηρά εντός γηπέδου καπνογόνα, βεγγαλικά, κροτίδες, πανό με πολιτικά μηνύματα, λέιζερ. Επίσης, η παραμονή σε εσωτερικές σκάλες των θυρών και κάθε εκτός του μέτρου συμπεριφορά είναι απαγορευτικά και αποτελούν ενέργειες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ομάδα μας!

Για όλα τα παραπάνω η UEFA είναι ιδιαίτερα σχολαστική και σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών, η τιμωρία για την ομάδα μας θα είναι εξαιρετικά πιθανή. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ΠΑΕ, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του συλλόγου, θα λάβει αυστηρά μέτρα και θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων εντοπιστούν να ζημιώνουν την ομάδα με τη συμπεριφορά τους»

Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ζήτησε να ενταχθεί ο 18χρονος: Προφυλακιστέος για τα επεισόδια στου Ρέντη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: