Χρειάστηκε σχεδόν μισός αιώνας αλλά λύθηκε το μυστήριο: Η αστυνομία της Αριζόνα ταυτοποίησε πτώμα που έμενε στα αζήτητα από το 1976* Ανοίγει ξανά η υπόθεση

File Photo via MOHAVE COUNTY SHERIFF’S OFFICE via Χ




Αφού ταυτοποίησε ένα πτώμα που βρέθηκε πυροβολημένο στην έρημο το 1976, η αστυνομία της Αριζόνα ανοίγει ξανά την υπόθεση.

Πριν από 48 χρόνια πεζοπόροι είχαν βρει τα λείψανα θαμμένα σε έναν αυτοσχέδιο τάφο στη βορειοδυτική Αριζόνα.

Η αυτοψία εκείνη την εποχή αποκάλυψε ότι ο άνδρας ήταν γύρω στα 30 και είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από κοντινή απόσταση, αλλά οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν τότε να βρουν την ταυτότητά του.

Ωστόσο, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Mohave ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο νεκρός αναγνωστίστηκε ως υπήκοος του Ελ Σαλβαδόρ, Λουίς Αλόνσο Παρέδες.

Το 1976, οι αρχές συνέλεξαν δακτυλικά αποτυπώματα κατά τη διάρκεια της αυτοψίας των λειψάνων του, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν ταίρι στις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων. Μια σύνθετη εικόνα της ομοιότητάς του σχεδιάστηκε από το Μουσείο της Βόρειας Αριζόνα στο Flagstaff, αλλά το μονοπάτι σύντομα οδήγησε σε αδιέξοδο και παρέμεινε αδρανές για 47 χρόνια.

Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2023, οι ερευνητές αναβίωσαν την υπόθεση και συνέκριναν τα αρχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων με μια εθνική βάση δεδομένων που δεν ήταν διαθέσιμη το 1976, η οποία σύντομα αναγνώρισε τον άνδρα ως τον Παρέδες.

Η αστυνομία είπε ότι εργαζόταν στην περιοχή του Λας Βέγκας την εποχή της εξαφάνισής του και σημείωσε ότι μπορεί να είχε απασχοληθεί στο Ναυτικό και την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ περίπου μια δεκαετία πριν εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσουν κανέναν από τους εν ζωή συγγενείς του.

Καθώς το μυστήριο της ταυτότητας του Παρέδες λύθηκε, ανοίγει τώρα το μυστήριο της δολοφονίας του.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Mohave ζήτησε από το κοινό να επικοινωνήσει μαζί τους για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την υπόθεση ή τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εύρεση των επιζώντων συγγενών του.

Με πληροφορίες από BBC

Πολύνεκρο τροχαίο στην Τουρκία: 11 νεκροί σε καραμπόλα 3 λεωφορείων και ενός φορτηγού λόγω πυκνής ομίχλης στον Μαρμαρά

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: