Αράχωβα: Πληροφορίες για εκταφή του Ολιβερ, ενώ και το Ανθρωποκτονιών μπαίνει στην υπόθεση

File Photo: O σκύλος χάσκι Όλιβερ. Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του Mega via Glomex




Εξελίξεις στην υπόθεση της μέχρι θανάτου κακοποίησης του Όλιβερ στην Αράχωβα.αναμένονται τις επόμενες ώρες καθώς κλιμάκιο της ασφάλειας Αττικής έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει διεξοδικά το περιστατικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, έχει αποφασιστεί να εντοπιστεί το σημείο ταφής του χάσκι – πιθανότατα μια χωματερή-  προκειμένου να υπάρξει εκταφή και μεταφορά του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να γίνει ενδελεχής εξέταση του ζώου και να διαπιστωθεί επακριβώς τι έχει συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις της η κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι είπε πως το ζώο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, με αφόρητους πόνους και αιμορραγία. «Έχω δει πολυτραυματίες σκύλους από δαγκώματα, από τροχαία, από δηλητηρίαση. Αυτό ήταν κάτι που ξέφευγε από αυτό που περίμενα να αντικρίσω» είπε περιγράφοντας την κακοποίηση που υπέστη ο Όλιβερ, ο οποίος «κατέληξε σε 11-12 ώρες από τη στιγμή που μου το έφεραν, δεν άντεξε η καρδιά του» εκτίμησε η κτηνίατρος.

  • Την ίδια ώρα τέλος στην παραφιλολογία δίνουν οι κτηνίατροι, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία διχογνωμία σχετικά με την κακοποίηση και τον θάνατο του Όλιβερ.

«Δεν είναι σε αντίθεση τα δύο πορίσματα. Απλά αντιμετωπίστηκε σε διαφορετικό στάδιο, ο κάθε εμπειρογνώμονας είδε το ζώο σε άλλο στάδιο. Το ζώο το είδε σε άλλο στάδιο η συνάδελφος που είναι ιδιώτης και οι δημόσιοι κτηνίατροι το βρήκαν λίγο πιο μετά, σε προχωρημένη αποσύνθεση. Είναι σε απόλυτη σύμπνοια», δήλωσε η Βασιλική Ζαφειροπούλου, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων.




Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις εκθέσεις, όπως λέει, έγκειται στον χρόνο εξέτασης και στη διατύπωση με τη μεν κτηνίατρο που εξέτασε πρώτη το σκυλί και μάλιστα εν ζωή να μιλά ξεκάθαρα για σεξουαλική κακοποίηση με χρήση αιχμηρού αντικειμένου και τους συναδέλφους της που ανέλαβαν την ιατροδικαστική εξέταση να μιλούν για ενεργητική κακοποίηση.

Δήμαρχος Αράχωβας: Όποιος γνωρίζει, ας μιλήσει

Σε κάθε περίπτωση, το σκυλί κακοποιήθηκε βάναυσα. Και οι δύο εκθέσεις μιλούν για ενεργητική κακοποίηση. Τα χτυπήματα αλλά και το βαθύ τραύμα που κατά την πρώτη κτηνίατρο παραπέμπει σε σεξουαλική κακοποίηση, είναι επίσης αδιαμφισβήτητα.

Το σκυλί πέθανε από ανακοπή, με τους κτηνιάτρους της δημόσιας υπηρεσίας στη Βοιωτία να περιμένουν τα πορίσματα της τοξικολογικής αλλά τις απαντήσεις που θα δώσει το γενετικό υλικό που ελήφθη.

Ο σήμαρχος Αράχωβας, Ιωάννης Σταθάς μίλησε στον ΑΝΤ1 και ανέφερε για το φρικιαστικό περιστατικό πως “ανησυχούμε εμείς που ζούμε εδώ, είμαστε ξεσηκωμένοι” ενώ όπως είπε, “υπήρχε η σκέψη να δοθούν λεφτά για να μιλήσει όποιος ξέρει, αλλά είναι δυνατόν να πρέπει κάποιος να πάρει χρήματα για να μιλήσει για ένα τέτοιο περιστατικό;”.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος “όποιος γνωρίζει να μιλήσει στην αστυνομία και να βρεθεί επιτέλους ο δράστης. Μέχρι να εντοπιστεί εμείς δεν κοιμόμαστε, φοβούνται μανάδες με τα παιδιά να κυκλοφορήσουν μόνες”.

Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή στα ανατολικά της χώρας δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: