Bουλιάζει στον τρόμο η πολεμική μηχανή του Πούτιν: Οι Ουκρανοί ανατίναξαν ρωσικό αποβατικό πλοίο στην Κριμαία, τουλάχιστον ένας νεκρός και δύο τραυματίες [βίντεο]

Εικόνα από την έκρηξη στο λιμάνι Φεοντόσια της Κριμαίας. Photo via Twitter Igor Sushko @igorsushko




Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, δύο τραυματίστηκαν και ένα μεγάλο αποβατικό πλοίο, το ‘Novocherkassk’, υπέστη ζημιές σε ουκρανική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας στο λιμάνι Φεοντόσια στην Κριμαία, όπως ανακοίνωσαν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και τοπικός αξιωματούχος.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως για την επίθεση στη Φεοντόσια η Ουκρανία χρησιμοποίησε κατευθυνόμενους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφος.

Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας, ο Σεργκέι Αξιόνοφ, δήλωσε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram ότι λόγω της επίθεσης ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο κ. Αξιόνοφ είχε αναφέρει πως «η περιοχή του λιμανιού αποκλείστηκε», «οι εκρήξεις έχουν σταματήσει» και «η πυρκαγιά (που προκάλεσαν) οριοθετήθηκε».

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται επιτόπου» και «κάτοικοι παρακείμενων κατοικιών θα απομακρυνθούν εσπευσμένα» από την περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Αξιόνοφ περί τις 04:15 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 03:15 ώρα Ελλάδας), μια ώρα και πλέον μετά την επίθεση.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας ανέλαβε λίγο αργότερα την ευθύνη για το πλήγμα στη Φεοντόσια, πράγμα που σπανίως κάνει αμέσως το Κίεβο όταν πρόκειται για επιδρομές σε εδάφη ελεγχόμενα από τη Ρωσία.

Πληροφορίες ουκρανικών ΜΜΕ, ιδίως της ψηφιακής έκδοσης της εφημερίδας Ουκραΐνσκα Πράβντα, αναφέρουν ότι στόχος του πλήγματος ήταν πλοίο που μετέφερε «ιρανικά πυρομαχικά».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο ουκρανικός στρατός διέψευσε απόψε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την κοινότητα Μαρίνκα στην ανατολική Ουκρανία, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Δεν είναι ακριβές να μιλάμε για κατάληψη της Μαρίνκα», είπε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Στούπουν μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. «Οι δυνάμεις μας βρίσκονται εντός της πόλης», πρόσθεσε.

  • Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 28 από τα 31 drones που εκτόξευσε η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο

Η Ρωσία εκτόξευσε 31 drones και 2 πυραύλους κατά της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας, στοχοθετώντας κυρίως το νότιο τμήμα της χώρας, με την αντιαεροπορική άμυνα να καταστρέφει 28 drones και τους δύο πυραύλους, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

«Ως αποτέλεσμα της εναέριας μάχης, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και οι αμυντικές δυνάμεις κατέστρεψαν 28 drones επίθεσης τύπου Shahed στις περιφέρειες της Οδησσού, της Χερσώνας, του Μικολάιφ, του Ντονέτσκ, του Κιρόβοχραντ και Χμελνίτσκι», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σε μήνυμα στο Telegram.

Τα drones εκτοξεύθηκαν από την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία, σύμφωνα με την ανάρτηση.

Ο στρατός ανέφερε ότι συντρίμμια από τα drones που καταρρίφθηκαν προκάλεσαν ζημιές σε τεχνικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Οδησσού καθώς και σε ένα «εκτός λειτουργίας διοικητικό κτίριο και μία αποθήκη».

«Δεν υπήρξαν τραυματίες», πρόσθεσε ο στρατός.

Ο στρατός επανέλαβε πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με τις οποίες δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στην υπό ρωσική κατοχή πόλη της Μαριούπολης στην Αζοφική Θάλασσα στη νότια Ουκρανία και κοντά στην κατεχόμενη πόλη Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις αναφορές της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τη Ρωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μόσχα, Russian Federation
ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
Κίεβο, Ukraine

Οι Τούρκοι δολοφονούν Κούρδους αμάχους: Οκτώ νεκροί από άνανδρους βομβαρδισμούς των τουρκικών δυνάμεων σε κουρδικές περιοχές στη βορειοανατολική Συρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: