Ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης με τη δολοφονία της 23χρονης εγκύου: Στον εισαγγελέα η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της Φαίης

File Photo: Περιπολικά σε αστυνομική επιχείρηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Την πόρτα του εισαγγελέα περνούν σήμερα η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης εγκύου και μητέρας τριών παιδιών Φαίης Μπακογιώργου, η οποία είχε εντοπισθεί νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα το 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της, στην Κυψέλη, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία στην υπόθεση που παραπέμπουν σε δολοφονία της.

Η σπιτονοικοκυρά του θύματος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο, διακοπή κύησης, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και εμπορία ανθρώπων για τον θάνατο της Φαίης τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη για την ηλικιωμένη συγκάτοικό τους.

Η μητέρα και η αδελφή του θύματος συνελήφθησαν για συνέργεια για την εμπορία ανθρώπου και για ανθρωποκτονία με δόλο.

Τυλιγμένη σε μία κουβέρτα

Πριν από περίπου δύο χρόνια, το πρωινό της 8ης Οκτωβρίου του 2021, περίοικοι στον πεζόδρομο της οδού Τύχης, στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη συγκεκριμένα, εντοπίζουν τυλιγμένη σε μία κουβέρτα τη σορό μιας νεαρής κοπέλας.

Ειδοποιούν τους αστυνομικούς που φτάνουν στο σημείο. Αρχικά, η πρώτη εικόνα είναι ότι πρόκειται για μία αταυτοποίητη τη γυναίκα, καθώς δεν υπήρχαν πάνω της ούτε έγγραφα, ούτε προσωπικά αντικείμενα. Ήταν γυμνή και τυλιγμένη μόνο με μια κουβέρτα.

Ξεκινάει προανακριτική διαδικασία. Το πρωινό της επόμενης ημέρας πηγαίνει στην αστυνομία μία γυναίκα. Πρόκειται για τη μητέρα της 23χρονης που δηλώνει την εξαφάνιση της, αλλά μέχρι εκείνη την ώρα οι αρχές δεν μπορούν να συνδέσουν τις δύο υποθέσεις μεταξύ τους.

Θα περάσουν αρκετές ημέρες, θα γίνει νεκροψία νεκροτομή και στις 23/11 θα αναγνωριστεί από άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος ως η κοπέλα που αγνοείται. Ως αιτία θανάτου θα δουν οι ιατροδικαστές πνευμονικό οίδημα, ενώ προκύπτει ότι η κοπέλα ήταν έγκυος.

Η έρευνα θα διαρκέσει δύο χρόνια. Θα ληφθούν δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντος, από την οικογένεια, από περίοικους, από ανθρώπους που γνώριζαν τι συνέβαινε στη συγκεκριμένη περιοχή, και χθες φτάσαμε στη σύλληψη τριών γυναικών στη μητέρα της 23χρονης 57 ετών, στην αδερφή της 23 ετών σήμερα και στην 59χρονη σπιτονοικοκυρά τους, όπου τους φιλοξενούσε σε ένα διαμέρισμα της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη, περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 23χρονη.

Ζούσε καθημερινά εφιάλτη βίας και εκμετάλλευσης

Από αυτά που μπόρεσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών να συλλέξουν προέκυψε ότι η κοπέλα βίωνε κακοποιητική συμπεριφορά και η ίδια αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά της μέσα στο διαμέρισμα της οδού Δροσοπούλου.

Τη χτυπούσαν, τις έβριζαν, εξανάγκαζαν την 23χρονη να βγαίνει για επαιτεία στους δρόμους, πάντα συνοδεία της αδερφής της ή της γυναίκας που τους φιλοξενούσε, ενώ μάλιστα της έκλειναν και ραντεβού προκειμένου να βρίσκεται ερωτικά με άνδρες και να παίρνουν οι ίδιες τα χρήματα.

Σε βάρος των τριών γυναικών που συνελήφθησαν, ασκήθηκε βαρύτατη ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο και για άλλα συναφή αδικήματα.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά τον θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία ζούσε και αυτή στο διαμέρισμα της οδού Δροσοπούλου. Είχε αποδοθεί τότε σε παθολογικά αίτια, ωστόσο μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν από την προανακριτική έρευνα, ανοίγει και πάλι ο φάκελος με το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερη τελεσθείσα ανθρωποκτονία.




Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

• 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,

• 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και

• 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Πηγή: ertnews

Εξαιρετικά απίθανο η κεταμίνη να είναι αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας: Κατάθεση καταξιωμένης Βρετανίδας επιστήμονα στη δίκη Πισπιρίγκου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: