Tρόμος στo Kίεβο: Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones από την αρχή του πολέμου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

To κατεστραμμένο κτίριο παιδικού σταθμού που επλήγη από την επίθεση ρωσικών drones. EPA/SERGEY DOLZHENKO




Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 , δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Οι κάτοικοι ξύπνησαν από εκρήξεις πριν από τα ξημερώματα του Σαββάτου, και για περισσότερες από έξι ώρες, οι εκρήξεις της αεράμυνας του Κιέβου αντηχούσαν στην πόλη, πραγματοποιώντας κύμα επιθέσεων από βορρά και ανατολικά.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περισσότερα από 75 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed εκτοξεύτηκαν στην πρωτεύουσα και 74 καταρρίφθηκαν.

Υπενθυμίζεται όμως πως ακόμα κι αν αναχαιτιστεί ένας πύραυλος ή ένα drone, τα συντρίμμια που πέφτουν μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρα.

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από αυτή την επίθεση, αλλά τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα 11χρονο παιδί, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Ένα νηπιαγωγείο ήταν ανάμεσα στα κτίρια που υπέστησαν ζημιές.

Ζελένσκι: Πράξη «εσκεμμένου τρόμου»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τα χτυπήματα πράξη «εσκεμμένου τρόμου» και είπε ότι η χώρα του «θα συνεχίσει να εργάζεται για να ενώσει τον κόσμο στην άμυνα κατά της ρωσικής τρομοκρατίας».

Την ίδια ώρα, προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συνεχή υποστήριξη της Δύσης καθώς και να διαπραγματευτεί την πορεία της Ουκρανίας να γίνει πιθανό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, σημείωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε την ίδια ημέρα που η Ουκρανία τιμά τη μνήμη του λιμού του Χολοντόμορ του 1932-1933 -που προκάλεσε ο Σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν- και που σκότωσε αρκετά εκατομμύρια Ουκρανούς.

Ύποπτη η «ηρεμία» της Μόσχας για εβδομάδες

Για αρκετές εβδομάδες επικρατούσε ηρεμία από το μέτωπο της Μόσχα, γεγονός που ήταν «ύποπτο» για αποθήκευση πυραύλων.

Σημειώνεται πως καθώς μπαίνει ο χειμώνας υπήρχε ο φόβος ότι η Ρωσία θα ξαναρχίσει να στοχεύει στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.

Με 16.000 σπίτια να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην κεντρική περιοχή του Κιέβου, αυτό φαίνεται να συμβαίνει.

Ωστόσο, εάν ο στόχος της στρατηγικής της Μόσχας πέρυσι ήταν να στερήσει από τους Ουκρανούς την απαραίτητη ενέργεια και νερό, τελικά απέτυχε καθώς οι Αρχές έμαθαν να επισκευάζουν γρήγορα τους κατεστραμμένους σωλήνες και τα καλώδια ρεύματος.

Παράλληλα, η αεράμυνα της Ουκρανίας συνέχισε να βελτιώνεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες δεν γίνονται αισθητές.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Η Χαμάς εκτέλεσε τρεις Παλαιστίνιους ως συνεργάτες του Ισραήλ: Σκύλευσε τα πτώματα το πλήθος [σκληρές εικόνες]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: