Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν σοβαρά στο Βερμόντ των ΗΠΑ-Ανησυχεί η Παλαιστινιακή κοινότητα για την ασφάλειά της




Τρεις φοιτητές που περιγράφονται ως παλαιστινιακής καταγωγής πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ, καθώς πήγαιναν για ένα οικογενειακό δείπνο.

Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής αποστολής στο Ηνωμένο Βασίλειο, Husam Zomlot, αναγνώρισε τα θύματα ως Hisham Awartani, Tahseen Ahmed και Kinnan Abdalhamid, προπτυχιακούς φοιτητές στο Brown, στο Haverford και στο Trinity. Ο Ζόμλοτ είπε στο X – παλαιότερα γνωστό ως Twitter – ότι καθένα από τα θύματα φορούσε το παλαιστινιακό keffiyeh όταν τους επιτέθηκαν, αν και οι αρχές σταμάτησαν να αναφέρουν δημόσια ένα πιθανό κίνητρο για τον τριπλό πυροβολισμό.

Εν τω μεταξύ, η Αμερικανο-Αραβική Επιτροπή κατά των Διακρίσεων πρόσθεσε σε ξεχωριστή ανάρτηση στο X: «Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ο πυροβολισμός υποκινήθηκε από το ότι τα τρία [θύματα] που ήταν Άραβες.

«Τα τρία θύματα φορούσαν keffiyeh και μιλούσαν αραβικά. Ένας άνδρας φώναξε και παρενόχλησε τα θύματα».

Σύμφωνα με το Seven Days Vermont, οι τοπικές αρχές είπαν μόνο ότι τρία άτομα πυροβολήθηκαν κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Βερμόντ λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Βερμόντ για νοσηλεία.

Μέχρι την Κυριακή, η αστυνομία δεν είχε ανακοινώσει ύποπτους ή συλλήψεις. Οι αρχές ζήτησαν από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Το Συμβούλιο Αμερικανικών Ισλαμικών Σχέσεων (Cair) National προσφέρει ανταμοιβή 10.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία που οδηγεί στη σύλληψη και δίωξη του δράστη ή των δραστών του εγκλήματος.

Το τοπικό θυγατρικό του CBS Channel Three επιβεβαίωσε ότι και τα τρία θύματα των πυροβολισμών είναι παλαιστινιακής καταγωγής, αλλά δεν τους κατονόμασε.

Το Σχολείο Φίλων της Ραμάλα εξέδωσε ανακοίνωση στο Facebook αναφέροντας τα θύματα και τα περιγράφει ως απόφοιτους του παλαιστινιακού γυμνασίου.

«Στρέφουμε τις σκέψεις και τις προσευχές μας σε αυτούς και τις οικογένειές τους για πλήρη ανάρρωση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των τραυματισμών – καθώς ο Hisham πυροβολήθηκε στην πλάτη, ο Tahseen στο στήθος και ο Kinnan με ελαφρά τραύματα», ανέφερε η ανάρτηση. «Ενώ είμαστε ανακουφισμένοι που γνωρίζουμε ότι είναι ζωντανοί, παραμένουμε αβέβαιοι για την κατάστασή τους και τους κρατάμε στο φως».

Ο Basil Awartani δημοσίευσε στο X ότι ο ξάδερφός του Hisham Awartani είναι ένα από τα θύματα των πυροβολισμών και ισχυρίστηκε ότι η επίθεση ήταν έγκλημα μίσους. Υποστήριξε ότι τα θύματα ήταν στόχος επειδή μιλούσαν αραβικά και φορούσαν kuffiyeh

«Ο ξάδερφός μου Χίσαμ πυροβολήθηκε στην πλάτη ενώ περπατούσε με τους φίλους του στο Μπέρλινγκτον επειδή απλώς φορούσε kuffiyeh και μιλούσε αραβικά», έγραψε ο Basil Awartani. «Η επικίνδυνη ρητορική από Αμερικανούς ειδήμονες και πολιτικούς καθώς και η συνεχής απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων έχει πραγματικό κόστος ζωής».

Οι ισχυρισμοί για τις συνθήκες του πυροβολισμού έρχονται εν μέσω αναφερόμενης αύξησης της ισλαμοφοβίας και του αντισημιτισμού στις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που ξέσπασε στη Γάζα τον Οκτώβριο.

Το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (Cair) ανέφερε ότι έλαβε 1.283 αιτήματα για βοήθεια και αναφορές μεροληψίας από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου, αύξηση 216 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2022.

Το Anti-Defamation League ανέφερε αύξηση σχεδόν 400% στα αντισημιτικά περιστατικά σε σύγκριση με το 2022. Και το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ανέφερε 214% σε αναφερόμενα εγκλήματα μίσους κατά των Εβραίων τον Οκτώβριο.

Ο πυροβολισμός του Σαββάτου σημειώθηκε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου ένας άνδρας που φέρεται να πουλούσε μουσουλμανικά προϊόντα έξω από ένα τζαμί στην πρωτεύουσα του Ρόουντ Άιλαντ, Πρόβιντενς, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία ενημέρωση μετά τον πυροβολισμό σχετικά με πιθανούς υπόπτους ή ένα πιθανό κίνητρο, κάτι που οδήγησε σε μια αίσθηση ανησυχίας για την τοπική μουσουλμανική κοινότητα, ανέφερε το Providence Journal.

Ο Zomlot το Σάββατο αναφέρθηκε στη δολοφονία του Wadea Al-Fayoume, 6 ετών, στο Ιλινόις τον Οκτώβριο. Οι αρχές κατηγόρησαν τον  σπιτονοικοκύρη της οικογένειας του Αλ Φαγιούμε ότι μαχαίρωσε το παιδί μέχρι θανάτου – και τραυμάτισε τη μητέρα του – επειδή ήταν μουσουλμάνοι.

«Τα εγκλήματα μίσους κατά των Παλαιστινίων πρέπει να σταματήσουν», έγραψε ο Zomlot στο X. «Οι Παλαιστίνιοι παντού χρειάζονται προστασία».

Mε πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Τέλος η αγωνία: Παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό άλλοι 14 Ισραηλινοί όμηροι και 3 ξένοι- Εκτός φυλακής 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: