Το Ισραήλ δήλωσε ότι οι επιθέσεις στον Λίβανο βασίζονται σε πληροφορίες: H Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες στην πόλη Κιριάτ Σμόνα

epa10959744 Israeli army flares illuminate the sky over Al Shatea refugee camp during an exchange of fire between the Israeli army and militants of the Ezz Al-Din Al Qassam militia, the military wing of the Hamas movement, in the northern Gaza Strip, 05 November 2023. EPA, MOHAMMED SABER




Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν έδωσε λεπτομέρειες για την επίθεση στον Λίβανο που έγινε την Κυριακή, αλλά είπε ότι ο στρατός λειτουργεί βάσει πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών και εξετάζει προσεκτικά κάθε γεγονός στον Λίβανο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου, ο επικεφαλής εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι είπε: “Σχετικά με τον Λίβανο, επιτιθέμεθα βάσει πληροφοριών και θα συνεχίσουμε να επιτιθέμεθα. Αυτή είναι η αποστολή μας. Όποιος μας απειλεί θα του επιτεθούμε”.

“Και κάθε γεγονός φυσικά που συμβαίνει στον Λίβανο το εξετάζουμε και μαθαίνουμε γι αυτό ώστε να κατανοήσουμε τις λεπτομέρειες. Αυτό μπορώ να πω σε αυτό το σημείο”, δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο Λίβανος θα υποβάλει καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη για τη δολοφονία αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

Ο Λιβανέζος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι η χώρα του συλλέγει πληροφορίες και φωτογραφίες και πιθανόν θα υποβάλει καταγγελία την Δευτέρα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με αναφορές από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στον Λίβανο ότι ισραηλινό πλήγμα σκότωσε τρείς ανθρώπους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απάντησε ότι ο στρατός θα εκδώσει ανακοίνωση εντός της ημέρας σε σχέση με ένα αεροπορικό πλήγμα στον Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες σε ισραηλινή πόλη

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σήμερα ρουκέτες Κατιούσα κατά της πόλης Κιριάτ Σμόνα του βορείου Ισραήλ, σε αντίποινα για το ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο από το οποίο σκοτώθηκε μια γυναίκα και τρία παιδιά.

Σε ανακοίνωση, η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι η επίθεσή της πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στο “στυγερό και άγριο έγκλημα” του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι ένας Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό της Χεζμπολάχ πάνω από τα σύνορα, καθώς η ένταση έχει κλιμακωθεί μεταξύ του Ισραήλ και της ένοπλης σιιτικής οργάνωσης εν μέσω του πολέμου στη Γάζα. Ο στρατός δεν διευκρίνισε πού σκοτώθηκε ο Ισραηλινός.

Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ, Βηρυτός, Λίβανος

Ο άξονας είναι σαφής: Ο αρχιιμάμης του Ερντογάν προσεύχεται υπέρ της Χαμάς, ενώ ο αρχιμουλάς του Ιράν υποδέχθηκε τον αρχηγό της Ισμαήλ Χανίγια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: