Ο άξονας είναι σαφής: Ο αρχιιμάμης του Ερντογάν προσεύχεται υπέρ της Χαμάς, ενώ ο αρχιμουλάς του Ιράν υποδέχθηκε τον αρχηγό της Ισμαήλ Χανίγια [video]

File Photo epa08554699 Turkish President Recep Tayyip Erdogan (C), Head of Turkey’s Religious Affairs Directorate Ali Erbas (C-L) and Turkey’s Culture and Tourism Minister Mehmet Nuri Ersoy (C-R) posing at the Hagia Sophia EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Το τοπίο και τα στρατόπεδα είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ξεκάθαρα. Η Χαμάς έχει την αμέριστη συμπαράσταση εκτός του Ιράν, που ήταν γνωστό από την αρχή και του καθεστώτος Ερντογάν.

Όσο κι αν ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας του «καλλωπίζει» η ψυχή του και οι… προσευχές του είναι με τους τρομοκράτες της Χαμάς. Ακόμη κι αν δεν το ομολογεί ανοιχτά βρίσκοντας συνεχείς δικαιολογίες, υπαρκτές και ανύπαρκτες για να επιτεθεί κατά του Ισραήλ, ο αρχιιμάμης του Αλί Ερμπάς, αυτός που έκανε και την πρώτη προσευχή όταν παράνομα μετατράπηκε η Αγιά Σοφιά σε τζαμί ήταν απολύτως ξεκάθαρος όταν προσευχήθηκε δημόσια για τη νίκη της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα κατά την οποία ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συναντήθηκε στην Τεχεράνη με τον Ισμαήλ Κανίγια, ηγέτη της υποστηριζόμενης από την Τεχεράνη τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, επιβεβαίωσαν σήμερα Κυριακή τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μια ημέρα αφότου αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι οι δυό τους συναντήθηκαν πρόσφατα.

Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ο Χανίγια, ο οποίος από το 2019 μένει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας, “ενημέρωσε τον Χαμενεΐ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και για τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα καθώς και για τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη”.

Η Ισλαμική Δημοκρατία λέει ότι υποστηρίζει την Χαμάς αλλά δεν είχε κάποιο ρόλο στην αιφνιδιαστική επίθεση της οργάνωσης στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα.

Χωρίς λεπτομερείς αναφορές για το πότε έγινε η συνάντηση, το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim μετέδωσε ότι ο Χαμενεΐ “τόνισε την σταθερή πολιτική της Τεχεράνης να υποστηρίζει τις παλαιστινιακές δυνάμεις αντίστασης κατά των σιωνιστών κατακτητών”.

Το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ, το οποίο αρνείται να αναγνωρίσει για «σοβαρές συνέπειες» αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοικτή στήριξη Τεχεράνης στους τρομοκράτες της Χαμάς: Συναντήθηκε ο Χαμενεΐ του Ιράν με τον επικεφαλής Χανίγια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: