Το Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα αυτοάμυνας ως κατοχική δύναμη, λέει η Ρωσία στον ΟΗΕ: Η Μόσχα εναντίον του Εβραϊκού Κράτους

FILE PHOTO: Russia’s UN ambassador Vasily Nebenzya speaks at a United Nations Security Council meeting on the situation in Ukraine, at the United Nations headquarters in New York, New York, USA, 24 August 2022. EPA/PETER FOLEY




Το Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα ενάντια στη Χαμάς στη Γάζα ως κατοχική δύναμη στην Παλαιστίνη, δήλωσε  ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Βασίλι Νεμπενζια, χρησιμοποίησε την ομιλία του στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη για να καταδικάσει τη δυτική «υποκρισία» σχετικά με τους θανάτους Παλαιστινίων αμάχων ενώ ασκούν κριτική για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Το μόνο πράγμα που στο οποίο μπορεί να συμφωνήσει [η Δύση] είναι συνεχείς δηλώσεις σχετικά με το υποτιθέμενο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Αν και, ως κατοχική δύναμη, δεν έχει αυτή τη δύναμη», είπε ο Ρώσος πρεσβευτής.

  • Παρέπεμψε μια συμβουλευτική γνώμη του 2004 από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ), η οποία δηλώνει ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο του Χάρτη του ΟΗΕ σχετικά με το δικαίωμα στην αυτοάμυνα όταν ενεργεί ενάντια σε απειλές από κατεχόμενα εδάφη.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι δεν έχει καταλάβει τη Γάζα από το 2005, όταν απέσυρε στρατιωτικούς και πολίτες από την περιοχή. Ωστόσο, αρκετοί διεθνείς οργανισμοί λένε ότι το Ισραήλ έχει καταλάβει παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Λωρίδας της Γάζας, από το 1967.

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Ναργκίς Μοχαμαντί: Αποφασισμένη μέχρι τέλους η Ιρανή φυλακισμένη Νομπελίστρια * Δεν την μεταφέρουν σε νοσοκομείο γιατί αρνείται να φορέσει χιτζάμπ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: