Το επόμενο βήμα μετά την περικύκλωση της Γάζας θα γίνει στα έγκατα της πόλης: Βίντεο από τις επιχειρήσεις «διάσωσης μάχης» του ισραηλινού στρατού

Στιγμιότυπο από βίντεο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μάχης. Πηγή: ΙDF




ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Μία εβδομάδα χερσαίας επίθεσης συμπληρώθηκε στη λωρίδα της Γάζας, με τους Ισραηλινούς να μετρούν νίκες αλλά και απώλειες στο πεδίο.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι 24 στελέχη του Ισραηλινού στρατού, ανάμεσά τους και ένας αξιωματικός των τεθωρακισμένων, έχασε τη ζωή του.

Την ίδια ώρα έχουν γίνει 150 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μάχης και έχουν μεταφερθεί 260 τραυματίες στα νοσοκομεία.

Και από την στιγμή που το Τελ Αβίβ υποστηρίζει ότι έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο βήμα των χερσαίων επιχειρήσεων, που δεν ήταν άλλο από την περικύκλωση του αστικού ιστού της Γάζας, μένει να φανεί αν θα υπάρχει τρίτο και τι είδους μορφή θα έχει.

Το βέβαιο είναι πως οι Ισραηλινοί δεν απεμπολούν τους 241 ομήρους, πολλοί από τους οποίους θωρείσαι βέβαιο ότι βρίσκονται στην υπόγεια Γάζα.

Το τελευταίο 24ωρο οι Ισραηλινές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στην ανακάλυψη εισόδων των τούνελ και εκεί ήδη έχουν εξουδετερωθεί μέλη της Χαμάς.

Ήδη από το «απαντητικό» διάγγελμα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει φανεί το «παράθυρο» που δίνει το Ισραήλ ώστε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

Χωρίς απελευθέρωση ομήρων δεν πρόκειται να σταματήσει το Τελ Αβίβ τα σφυροκοπήματα και εντός του αστικού ιστού της Γάζας.

 Το «στρίβειν» της Χεζμπολάχ 

Πάντως το γεγονός ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο δεν σήκωσε το γάντι του πολέμου και απλώς στήριξε τις ενέργειες της Χαμάς, είναι ένα έμμεσο μήνυμα ότι τα στελέχη και τα μέλη της Παλαιστινιακής οργάνωσης είναι σχεδόν μόνα τους στο πεδίο. Η πρόθεση της μην μεγαλύτερης εμπλοκής είχε φανεί από την περασμένη βδομάδα όταν η Χαμάς έστρεψε τα βέλη της προς τον Λίβανο και την Χεζμπολάχ τονίζοντας ότι δεν υποστηρίζει με σθένος τους Παλαιστινίους.

Αλλά και η Τεχεράνη δείχνει ως τώρα απροθυμία να κλιμακώσει τις ενεργειές της, μένοντας σε ρητορικές εξάρσεις και απειλές προς το Ισραήλ.

Με αυτά ως δεδομένα μένει το ερώτημα τι πρόκειται να πράξει η Χαμάς μιας και η τανάλια του Τελ Αβίβ έχει κλείσει και τις δυνάμεις του IDF να βρίσκονται στον αστικό ιστό της Γάζας.

Όχι άλλο αμερικανικό πολεμικό υλικό στον Ταγίπ Ερντογάν, εισηγείται ο περίφημος Ρούμπιν: “Δεν είναι μόνο τα F-16… Η Τουρκία δεν πρέπει να πάρει κανένα όπλο των ΗΠΑ”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: