Στο «περίμενε» οι Σουηδοί για ένταξη το ΝΑΤΟ: Η Τουρκία κωλυσιεργεί και δεν δίνει ημερομηνία, «επικύρωση εντός εβδομάδων» λέει ο Φιντάν

(L-R) Sweden’s Foreign Minister Tobias Billstrom, NATO Secretary General Jens Stoltenberg and Turkish Foreign Minister Hakan Fidan meet at the beginning of two-day Foreign Ministers Council in the Alliance headquarters in Brussels, Belgium, 28 November 2023. EPA, OLIVIER MATTHYS




Η Τουρκία αναμένεται να επικυρώσει το αίτημα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε μερικές εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών επικαλούμενος τον Τούρκο ομόλογό του.

“Είχα διμερείς συνομιλίες με τον συνάδελφό μου, τον υπουργό Εξωτερικών της κατά τις οποίες μου είπε ότι αναμένει να γίνει η επικύρωση εντός εβδομάδων”, είπε ο Τομπίας Μπίλστρομ στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.

“Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών (Χακάν Φιντάν) δεν παρουσίασε κάποια ημερομηνία, αλλά είπε ‘εντός εβδομάδων’, ότι αναμένει την επικύρωση του ενταξιακού πρωτοκόλλου στο ΝΑΤΟ. Αυτό μου είπε χθες”, επισήμανε ο Σουηδός ΥΠΕΞ.

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε στους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ ότι εργάζεται σκληρά για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η οποία συζητείται επί του παρόντος στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εκτίμησε πως πριν από το τέλος του έτους θα επικυρωθεί από την Άγκυρα το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Αμερικανός αξιωματούχος για τις προθέσεις του Πούτιν: Δεν θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024 στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: