Στην Κύπρο ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ, Λακρουά: Συναντήσεις με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ * Αύριο στην Πύλα

FILE PHOTO: UN Under-Secretary-General for Peace Operations Jean-Pierre Lacroix attends II Latin America and the Caribbean Conference on United Nations Peace Operations in Buenos Aires, Argentina, on 12 September 2023. EPA, JUAN IGNACIO RONCORONI




Στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη φθάνει σήμερα ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν–Πιέρ Λακρουά.

  • Αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3.30 το απόγευμα, και με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα, στις 5 το απόγευμα.

Tην Πέμπτη το απόγευμα θα επισκεφθεί τη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας , για να δει από κοντά την κατάσταση όπως διαμορφώνεται επί του εδάφους και τα έργα που γίνονται στο πλαίσιο της Συναντίληψης που επιτεύχθηκε, μετά τα επεισόδια του περασμένου Αυγούστου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Λακρουά θα έχει επίσης στο Λήδρα Πάλας συναντήσεις με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών από τις δυο πλευρές, και συγκεκριμένα με γυναικείες οργανώσεις και οργανώσεις νεολαίας.

Επίσης θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους και μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει μαζί τους για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της δύναμης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΧΡ

Οι λεπτομέρειες της Κυπριακής πρότασης για τον ανθρωπιστικό διαδρόμο από το λιμάνι της Λάρνακας στη Γάζα: Συναντά την αποδοχή όλων των πλευρών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: