Στην Αθήνα η πρώτη Διακυβερνητική Σύνοδος Κύπρου – Ελλάδας: Στο τραπέζι οι προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών στο Κυπριακό και τα επόμενα βήματα

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια κοινών τους δηλώσεων. Φωτογραφία Hellas Journal




Μετά τη Διάσκεψη του Παρισιού για τη Γάζα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Διακυβερνητική Σύνοδος Κυπριακής Δημοκρατίας – Ελλάδος.

Στόχος της Συνόδου είναι η βελτιστοποίηση της συνεργασίας, του συντονισμού και η περαιτέρω προώθηση των κοινών επιδιώξεων Κύπρου και Ελλάδας.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στην πρώτη Διακυβερνητική Σύνοδο θα συμμετέχουν εννέα Υπουργοί και Υφυπουργοί της κυπριακής Κυβέρνησης, που θα πραγματοποιήσουν διμερείς συνεδρίες με τους Ελλαδίτες ομολόγους τους.

Αύριο το βράδυ, σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας, θα συζητηθούν οι προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών στο Κυπριακό και τα επόμενα βήματα, όπως και θέματα εξωτερικής πολιτικής, με ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών ως προς τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου, θα γίνουν επαφές μεταξύ Ελλαδιτών και Κυπρίων υπουργών και θα ακολουθήσει κοινή σύνοδος υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη.

Πηγή: rik-news.eu

Στο Παρίσι ο Νίκος Χριστοδουλίδης με πρόσκληση Μακρόν για την πρωτοβουλία του θαλάσσιου διαδρόμου: Στη διεθνή ανθρωπιστική διάσκεψη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: