Συνελήφθησαν δύο έφηβοι στη Γερμανία για σχέδιο επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά: Ο ένας Ρώσος πολίτης, Τσετσένικης καταγωγής

FILE PHOTO : Γερμανοί αστυνομικοί EPA/FILIP SINGER




Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο εφήβους, έναν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και έναν στο Βρανδεμβούργο, με την υποψία ότι σχεδίαζαν επίθεση σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρέουλ, είπε ότι οι έφηβοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, συνελήφθησαν καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι ετοίμαζαν επίθεση σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια.

Ο ομόλογός του στο Βρανδεμβούργο, Μίχαελ Στούμπγκεν, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Η αστυνομία του Βρανδεμβούργου συνέλαβε έναν νεαρό Ρώσο για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζε μια επίθεση».

Μια καλά πληροφορημένη πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι ο 16χρονος είναι Ρώσος πολίτης με καταγωγή από την Τσετσενία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φ.Γ.
Ελλάδα Αθήνα 

Ένταλμα σύλληψης 15χρονου στη Γερμανία για τρομοκρατία: Καλεί σε τζιχάντ κατά της Δύσης – Προανήγγειλε επίθεση για την 1η Δεκεμβρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: