Σε Πύλα και κατεχόμενη Αμμόχωστο σήμερα ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ζαν Πιερ Λακρουά

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ζαν Πιερ Λακρουά με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Photo via Twitter Jean-Pierre Lacroix @Lacroix_UN




Επίσκεψη στην γραμμή αντιπαράταξης στην Πύλα και την κατεχόμενη Αμμόχωστο θα πραγματοποιήσει σήμερα, ο βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιος για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιέρ Λακρουά.

Χθες, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξερχόμενος μίλησε για την πολύ σημαντική συμφωνία που επιτεύχθηκε για το δρόμο του Άρσους στην Πύλα.

Ο κύριος Λακρουά δήλωσε ότι η εν λόγω συμφωνία επιτεύχθηκε ύστερα από εντατικές διαβουλεύσεις με τις δύο πλευρές, και πρόσθεσε ότι η διαβούλευση για την υλοποίησή της θα συνεχιστεί.

Ανέφερε, επίσης ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καλοσωρίζει την ετοιμότητα της Κύπρου να βοηθήσει την κρίση στην Γάζα, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια.

Ερωτηθείς εάν ισχύει η πληροφορία για το τουρκικό όχι στο θέμα του απεσταλμένου, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών περιορίστηκε να αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συνεχίζει να είναι σε διαβούλευση με τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΗ: rik-news

Στην Κύπρο ο πρόεδρος της Chevron ενόψει λήξης της περιόδου διαπραγμάτευσης για το κοίτασμα «Αφροδίτη»: Αγκάθι η πλωτή μονάδα παραγωγής

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: