Σάλος από δήλωση Γεωργιάδη για τα Τέμπη: Την αποπομπή του ζητούν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ * «Αν το είχα πει, θα είχα παραιτηθεί μόνος μου», απαντά το υπουργός

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων “Αυγή” και “Δημοκρατία” τα οποία επισυνάπτει στην ανάρτησή του στο Χ ο Άδωνις Γεωργιάδης.




Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο  X, ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στον σάλο που προκάλεσε τόσο στον πολιτικό κόσμο όσο και στους συγγενείς των 57 θυμάτων,  η δήλωσή του ότι «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την προανακριτική για τα Τέμπη».

Λίγη ώρα αργότερα, από το βήμα της Βουλής, δήλωσε: «Εάν είχα πει αυτό που λέτε, θα είχα παραιτηθεί μόνος μου από ντροπή».

Παρόλα αυτά ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς του θυμάτων, γιατί η αναφορά τους προκάλεσε περισσότερο πόνο.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον κ.Γεωργιάδη, αίτημα που επίσης απήύθυνε στον πρωθυπουργο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

 

 

Εξηγήσεις Γεωργιάδη – Ψευδώς εγράφησαν τα λεγόμενά μου

Ο κ. Γεωργιάδης όπως εξηγεί στη σχετική ανάρτηση, αναφέρει: «Εγώ δεν είπα στον ότι ‘ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη’ όπως ψευδώς και δολίως γράφεται αλλά ‘ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη’ δηλαδή για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία».

Τονίζει επίσης πως η ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα πει ποιος φταίει και ποιος όχι, και ότι «η Κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους αφού πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη δεν έχει κανένα απολύτως νόημα πλην της Αντιπολιτευτικής φασαρίας».

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Η Αυγή» και «Δημοκρατία» τα οποία επικρίνουν εντόνως τη δήλωσή του.

«Την ανθρώπινη μου ευαισθησία δεν την παραχωρώ ούτε στην μία, ούτε στην άλλη εφημερίδα και εκφράζω φυσικά άλλη μία φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων» καταλήγει στην ανάρτησή του, ο κ. Γεωργιάδης.

Κασσελάκης: Υπάρχουν όρια

«Υπάρχουν όρια. Η δήλωση του ‘Αδωνι Γεωργιάδη ότι μόνο όσοι ζουν στο μικρόκοσμό τους ενδιαφέρονται σήμερα για τα Τέμπη, είναι από τις πιο κυνικές και απάνθρωπες δηλώσεις που έχουν γίνει στην πολιτική ιστορία του τόπου μας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα τον υπουργό από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι η δήλωση του κ. Γεωργιάδη «προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων. Προσβάλλει τους τραυματίες και τους διασωθέντες που ζουν με τον εφιάλτη της ανάμνησης, πολλοί από αυτούς με ψυχοτραύματα. Προσβάλλει τους συγγενείς των θυμάτων που ξυπνούν καθημερινά με το δράμα της απώλειας, συνδυασμένο με την έλλειψη δικαίωσης και την εγκατάλειψη. Προσβάλλει το σύνολο των Ελλήνων που παρουσιάζονται από τον υπουργό ως ένας λαός χωρίς αισθήματα και αλληλεγγύη».

Σημειώνει ότι «η επίκληση του 41% δεν αποτελεί πλυντήριο ενόχων και αλαζόνων» και πως «η δήλωση Γεωργιάδη δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα».

Ο κ. Κασσελάκης καλεί τον πρωθυπουργό «να αποπέμψει αμέσως τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνησή του».

«Διαφορετικά», σχολιάζει, «προσυπογράφει τη δήλωσή του, ενστερνίζεται την ίδια αλαζονεία και πολιτική χυδαιότητα και δικαιώνει τον τίτλο του πρωθυπουργού μειωμένης συναισθηματικής νοημοσύνης».

Κάλυψη από Μαρινάκη, αλλά… τα στελέχη να προσέχουν τις διατυπώσεις τους

«Τα στελέχη μας πρέπει να προσέχουν τις διατυπώσεις τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνείας, ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη και ξεκαθάρισε τι εννοούσε με όσα είπε και ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Ασφαλώς και μας απασχολεί το ζήτημα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, το αποδεικνύουν εξάλλου οι κινήσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης μας, αλλά και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέλαβε και μερίδιο των διαχρονικών ευθυνών ακόμη και προηγούμενων κυβερνήσεων. Το σύστημα της τηλεδιοίκησης είναι έτοιμο πλην του σκέλους, που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία, ενώ και η πρωτοβουλία μας για την αλλαγή στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων, η οποία δεν υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στοχεύει ακριβώς να εξαλείψει τις διαχρονικές παθογένειες στο Κράτος» επεσήμανε απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών στον απόηχο δηλώσεων του Υπουργού Εργασίας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, και γνωστοποίησε ότι η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, επιφυλασσόμενη βεβαίως του ακριβούς περιεχόμενου της με την έρευνα να ξεκινά από το 1997 και μετά.

«Ναι» από την κυβέρνηση στην πρόταση ΚΚΕ: Εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία στα Τέμπη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: