Ρωσικός πύραυλος χτύπησε φορτηγό πλοίο Κύπριου εφοπλιστή στο λιμάνι της Οδησσού: Πληροφορίες για νεκρό και τραυματίες [photos, video]

Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ και στο οποίο φέρεται να εικονίζεται η στιγμή ποου ο ρωσικός πύραυλος πλήττει το πλοίο. Screenshot via X@@Chacanoticias69/




Ρωσικός πύραυλος έπληξε σήμερα το υπό σημαία Λιβερίας φορτηγό πλοίο, KMAX RULER, της Cyprus Sea Lines, του Κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη, προέδρου της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

  •  Tο πλήγμα πραγματοποιήθηκε κατά την είσοδό του πλοίου στο λιμάνι της Οδησσού όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τρεις τραυματισμούς, ενώ αναρτήσεις στο Χ μιλούν και για έναν νεκρό ο οποίος φέρεται να ήταν Ουκρανός λιμενικός.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ουκρανικές αρχές το πλοίο εβλήθη από πύραυλο τύπου Kh-31P τον οποίο εκτόξευσε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα με προορισμό την Κίνα.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος τόνισε ότι μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας.

Στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε «άγνοια για το περιστατικό» και συμπλήρωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων.

Το πλοίο είναι ναυπήγησης του 2009, έχει μήκος 230 μέτρα και πλάτος 37 μέτρα, είναι χωρητικότητας 91.800 dwt και φέρει τον αριθμό ΙΜΟ 9436642.

 

Mε πληροφορίες από «Φιλελεύθερος»/ΑΒS-CBN News

Την πρόταση της Κύπρου για ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα παρουσίασε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη Διάσκεψη του Παρισιού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: