Πρώτη η ΝΔ µε 36%, δεύτερο στο 12,1% το ΠΑΣΟΚ: Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη (Δ), κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Οι εξελίξεις στο εσωκοµµατικό µέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκαν σε νέα δημοσκόπηση της GPO, με την Νέα Δημοκρατία να παραμένει στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η νέα δημοσκόπηση της GPO που έγινε για λογαριασμό των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, δεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα της πρόθεσης ψήφου, µε 11%, πίσω από το ΠΑΣΟΚ που είναι πλέον στην δεύτερη θέση µε 12,1%.

Σε ότι αφορά την ΝΔ βρίσκεται σταθερά πρώτη µε 36%, ενώ σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και το ΚΚΕ με 8,9%.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές διενέξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την επιλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, πάνω από την 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ήταν αρνητικό γεγονός για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα εξής:
NΔ: 36%
ΠΑΣΟΚ: 12,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 11%
ΚΚΕ: 8,9%
Ελληνική Λύση: 5,4%
Νίκη: 2,8%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%
ΜέΡΑ25: 1,2%
Σπαρτιάτες: 3,6%
Άλλο: 2,1%
Λευκό,άκυρο: 1,6%
Δεν θα ψηφίσω 1,9%
Αναποφάσιστοι 10,3%

Ανάλογα με την πρόθεση ψήφου ήταν και η επιλογή καταλληλότερου προσώπου για τον πρωθυπουργικό θώκο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και θα ακολουθούν στην δεύτερη ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης στην τρίτη.

Κασσελάκης για τον κύκλο αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει «να οικοδομήσουμε ένα νέο εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης»…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: