Πυροβόλησαν στο πρόσωπο, σε πλούσια γειτονιά της Μαδρίτης, τον επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στην Καταλονία: Διέφυγαν με μηχανή οι δράστες

epa10966436 Spanish National Police members stand guard after former president of the People’s Party of Catalonia and Former Vice-President of the European Parliament, Alejo Vidal-Quadras, was shot in the face by a gunman on motorbike in Madrid, Spain, 09 November 2023. Vidal-Quadras has survived the attack and has been transferred conscious and stable to a hospital in Madrid, according to the police. EPA/Borja Sanchez-Trillo




Ο πρώην επικεφαλής του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος στην περιοχή της Καταλονίας πυροβολήθηκε στο πρόσωπο σήμερα στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Αλέχο Βιδάλ-Κουάδρας  δέχθηκε πυροβολισμούς στην πλούσια συνοικία Σαλαμάνκα της Μαδρίτης το μεσημέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι καταζητεί δυο άνδρες οι οποίοι επέβαιναν σε μαύρη μοτοσυκλέτα Yamaha . Οι ένοπλοι άνδρες, οι οποίοι φορούσαν κράνη, σταμάτησαν, κατέβηκαν από την μηχανή και πυροβόλησαν τον Βιδάλ – Κουάδρας.

Μετά τους πυροβολισμούς, και οι δυο διέφυγαν με την μοτοσυκλέτα.

Ο 78χρονος Βιδάλ – Κουάρδας  ήταν επικεφαλής του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος στην Καταλονία, εκ των ιδρυτών του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox, ενώ διετέλεσε ευρωβουλευτής (1999-2014) και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον Αλέχο Βιδάλ-Κουάδρας. Όλη μου η στοργή αυτή τη στιγμή για τον ίδιο και την οικογένειά του”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο ζήτησε να διεξαχθεί ενδελεχής αστυνομική έρευνα.

Ο ηγέτης του Vox, Σαντιάγο Αμπασκάλ, είπε πως εξ όσων αντιλαμβάνεται ο Βιδάλ-Κουάδρας είναι “εκτός κινδύνου” στο νοσοκομείο. Είπε πως είναι πολύ νωρίς να γίνουν εικασίες για τον λόγο της επίθεσης στον Βιδάλ-Κουάδρας.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή του περιστατικού ενώ δεν έχει γίνει προς το παρόν καμια σύλληψη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Με πληροφορίες από Reuters

Συνεχίζεται το κρεσέντο Ερντογάν κατά Ισραήλ: Το κατηγορεί για φανατισμό, αλλά θέλει και να μεσολαβήσει με τη Χαμάς… * Και συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιράν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: