Παγκόσμια Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO το Ηράκλειο: Γαστρονομικός προορισμός διεθνούς επιπέδου

FILE PHOTO: Για το 2023 το Ηράκλειο είναι μια από τις εφτά πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο που αναγνωρίστηκαν ως Δημιουργικές Πόλεις Γαστρονομίας της UNESCO. Στη φωτο, ο περίφημος κρητικός ντάκος. Photo via pixabay.com@Dana Tentis/




Στο Παγκόσμιο Δίκτυο «Δημιουργικών Πόλεων» (Creative Cities) της UNESCO εντάχθηκε το Ηράκλειο, στον τομέα της Γαστρονομίας, σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση.

Πρόκειται για πολύ σημαντική επιτυχία, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, και ταυτόχρονα δικαίωση του σχεδιασμού που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να καθιερωθεί ως ένας βιώσιμος γαστρονομικός προορισμός διεθνούς επιπέδου.

  • Για το 2023 το Ηράκλειο είναι μια από τις εφτά πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο που αναγνωρίστηκαν ως Δημιουργικές Πόλεις Γαστρονομίας της UNESCO.

Η διάκριση αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των στελεχών της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Ηράκλειο ΜΑΕ».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η αναγνώριση του Ηρακλείου ως Δημιουργική Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO έρχεται ως επιβράβευση της επιλογής μας να θέσουμε τη γαστρονομία και την αγροδιατροφή του τόπου μας στο επίκεντρο της τουριστικής πολιτικής μας και επιβεβαιώνει η ανάδειξη της κρητικής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων και παραγωγών μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό άξονα στην στρατηγική για την ενδυνάμωση του τουριστικού brand του Ηρακλείου».

Σχετικά με την ένταξη του Ηρακλείου η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Αικατερίνη Τζιτζικώστα δήλωσε: «Η υποψηφιότητα του Ηρακλείου ξεχώρισε καθώς ήταν μια πρόταση πολύπλευρη, με εθνική και διεθνή διάσταση, αλλά και με μια σύγχρονη αειφορική ματιά για την γαστρονομία που αποτελεί προτεραιότητα της UNESCO».

Μέσα στον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο εκδήλωση παρουσίασης της ένταξης της πόλης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Μ. Λαμπαθάκη
Ρέθυμνο, Greece

Κλιματική κρίση και αρχαιολογία στο ζύγι: Οι παγετώνες που λιώνουν, οι χρόνιες ξηρασίες αποκαλύπτουν τους παλιούς κόσμους, τους προγόνους μας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: